Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Greske Vogue relanseres med Vogues yngste sjefedaktør

Greske Vogue relanseres etter finanskrisen

Med tidenes yngste redaktør og en hel redaksjon med bare millennials.

Søndag kunne moteinteresserte grekere igjen finne Vogue Greece i bladhyllene. Etter syv år mener ekspertene nå at befolkningen er klare for glansede mote- og livsstilsmagasiner igjen.

«Kjære Vogue Greece, velkommen tilbake», skriver Anna Wintour i comeback-utgaven, som har fått den optimistiske tittelen «Eyes on the future». På coveret er Bella Hadid.

I kjølvannet av finanskrisen i 2008 ble forlaget som utgir greske Vogue, Lyberis Publications, slått konkurs i 2012. Det som en følgende av sviktende annonse- og reklamemarked. At finanskrisen gjorde nesten 28 prosent av landets befolkning arbeidsløse, la naturlig nok en demper på lysten på glossy mote- og livsstilsmagasiner, skriver Reuters.

Thaleia Karafyllidou er sjefredaktør i relanserte Vogue Greece
Thaleia Karafyllidou. Foto: Thanassis Krikis via Vogue Italia

Sjefredaktør er 29 år gamle Thaleia Karafyllidou. Med seg på laget har hun en hel redaksjon av millenials, nesten alle mellom 24 og 30 år gamle. Hun blir dermed Vogues yngste sjefredaktør noensinne.

Karafyllidou er utdannet innen juss og kommunikasjon og har de siste ti årene jobbet med markedsføring i både Storbritannia og Hellas. Hun ønsker å sette fokus på viktige temaer som bærekraft og mental helse.

– Hellas har vært i tilbakegang i ti år. Nå tar vi brandet Vogue tilbake i en tid hvor luksus er blitt redefinert. Det handler ikke lenger bare om et par vakre sko eller en veske. Nå er luksus synonymt med fritid og tiden man tilbringer offline, sier hun til italienske Vogue.

Hovedbilde: Bella Hadid av Txema Yeste

Les også: Leser- og opplagstallene: Slik står det til med de norske kvinnemagasinene

Siste saker

Mest lest nå
Les mer