Nå svarer Gosha Rubchinskiy på anklagene

Og han får støtte av motetopp.

I desember i fjor stormet det rundt den russiske designeren Gosha Rubchinskiy etter at han skal ha sendt upassende meldinger til en 16 år gammel gutt.

Skjermbilder av meldingsutvekslingen de to imellom spredte seg raskt i sosiale medier, men da var først da motevaktbikkja Diet Prada satt søkelyset på saken at flere store motemedier plukket opp tråden. Kort tid etter at anklagene ble kjent kunne sportsgigant Adidas, som Rubchinskiy har samarbeidet med siden 2017, melde at de ville etterforske det hele.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rubchinskiys team nektet for anklagene. De forklarte at dette kun var en såkalt street casting via Instagram, noe merket har drevet med i flere år, og at skjermbildene i sosiale medier var en modifisert og manipulert utgave av den faktiske samtalen.

Først nå, snart et halvt år senere, snakker Rubchinskiy ut om anklagene.

Det er i forbindelse med hans nye samarbeid med Diesel at den russiske designeren uttaler seg i et lengre intervju med motenettstedet WWD.

– Jeg skjulte aldri det faktum at vi castet folk via Instagram, eller at det å oppdage nye talenter fra hele verden gjennom denne plattformen var noe av styrken ved både våre motevisninger og prosjekter, sier Rubchinskiy i intervjuet.

– Men i etterpåklokskapens lys har jeg forstått at det var naivt av meg å kommunisere direkte med potensielle modeller når jeg er på mitt nivå. Fremover vil jeg forsikre meg om at dette i stedet er noe teamet mitt tar seg av, på et gjennomtenkt vis, noe som egentlig alltid var min intensjon.

Han sier videre at alle anklagene mot han er usanne, og at enhver som har jobbet for eller sammen med han vil backe han opp på det.

Blant de som nå velger å støtte Rubchinskiy er presidenten for Comme des Garçons og administrerende direktør for Dover Street Market Adrian Joffe, som uttaler til WWD at han mener den russiske designerens praksis med Insta-casting er sedvane i disse dager, og at han er uskyldig helt til det motsatte er bevist.

Hovedbilde: Getty Images.

Les også: Virgil Abloh anklages for plagiat

Artikkelen fortsetter under annonsen