Gisele Bündchen legger seg flat etter å ha disset unge modeller

– Du kan bare glemme at jeg ville promotert meg selv slik som disse jentene gjør.

Supermodell Gisele Bündchen toppet listen over verdens aller best betalte modeller i 15 år – frem til Kendall Jenner tok over tronen i fjor. Nå kan det virke som om brasilianeren er bitter for den unge generasjonen modeller som tar over tronen hennes. I et splitter nytt intervju med Vogue forteller veteranen hva hun synes om måten modeller i dag forholder seg til Instagram.

– Dersom det var meg ville jeg bare lagt ut bilder av solnedganger. Min generasjon holder ikke på sånn som de. Jeg er eldre og visere. Du kan bare glemme at jeg ville promotert meg selv slik som disse jentene gjør. Jeg hadde rett og slett ikke gjort det, uttaler Gisele. 

Hun har selv hele 14 millioner Instagram-følgere, og deler stort sett utelukkende bilder av seg selv eller familien. Sett i sammenheng med uttalelsen kan 37-åringen virke noe dobbeltmoralsk. Ifølge Vogue-skribenten bak saken, Rob Haskell, er det supermodellens tvillingsøster som startet Instagram-kontoen på vegne av søsteren, og oppfordret henne til å bli mer aktiv – dette fordi Bündchen selv i utgangspunktet skal ha vært veldig likegyldig til plattformen.

Allerede i august i fjor skrev Melk & Honning om hvordan det å ha en Instagram-profil med mange følgere er blitt helt essensielt for modeller som ønsker å booke store jobber.

Byråene driller de lovende modellspirene i hvordan de kan skaffe seg flere followers og hvilken «stil» de bør ha på feeden. Bündchen ser ikke ut til å ha tatt med den endrede statusen for modell-gamet i betraktningen.

I etterkant av intervjuet har hun fått mengder av negative tilbakemeldinger på uttalelsen, noe som førte til at hun i dag måtte komme med en offentlig beklagelse: 

– Jeg beklager at det jeg sa i Vogue-intervjuet ble misforstått. Min intensjon var bare å si at jeg er fra en eldre generasjon, som er mindre god på alt som har med teknologi å gjøre. Jeg beundrer den yngre generasjonen og deres gode evne til takle kravet om å være synlig på sosiale medier. Jeg mener absolutt ikke at jeg er mer vis enn noen andre, jeg tror vi alle er i en konstant læringsprosess, skriver hun.

Unnskyldningen har ført til mengder av støtte-erklæringer, der folk mener det bare er en ærlig sak at de som er litt eldre ikke er racere på nett:

 

 

Toppbilde: Vogue Japan

Les også: Naomi Campbell – ferdig som modell?