Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Hva med å gi et hotellopphold i gave? Hit vil vi! (Foto: Instagram @marieh_osl)

Get-away i julegave? 11 norske hoteller vi drømmer om

De beste julegavene kommer ikke alltid i esker.

Er det bare oss, eller blir det vanskeligere og vanskeligere å kjøpe julegaver til folk? Følelsen av at vi «har alt» blir mer og mer gjeldende for hvert år.

Hva gir man til den som «har alt»? Vel, en opplevelse! På en av disse freshe overnattingsstedene, for eksempel.

Dessuten er opplevelser generelt etterlengtede saker i kjølevannet av to (!) pandemipregede år. I tillegg er det jo ikke til å stikke under stol at utenlandsreiser fortsatt er mer komplisert og risikofylt enn vi skulle ønske. Heldigvis har vi nok av kriker og kroker i dette ganske land som egner seg helt perfekt for en getaway – eller en staycation!

Britannia Hotel, Trondheim

Et eksklusivt hotell midt i Trondheim. Ja, takk! Det perfekte stedet for en liten byferie eller helgetur. Hotellet har hele seks forskjellige mat- og drikkekonsept, pluss spa-oase og fitnessrom. De har også sin egen kulturkalender, så det er rett og slett ikke dumt å sjekke om du kan få med deg en konsert eller en annen happening i samme slengen!

Bo eksklusivt på Britannia i Trondheim. (Foto: Instagram @britanniahoteltrondheim)

Trehyttene, Gjerstad

På tide å leve ut den indre Tarzan-drømmen, kanskje? Eller ikke – uansett er hyttende et forfriskende overnattingssted! Morgenkaffen fra høyt oppe blant tretoppene? Ja, takk. De store, moderne, familiedrevne hyttene ligger også i upåklagelige omgivelser i Aust-Agder, som byr på nok av fine naturopplevelser uansett årstid.

Overnatting blant tretoppene… Ja, takk! (Foto: Instagram @trehyttene)

Storfjord Hotel, Glomset

«A slow life hideaway», som de kaller seg selv, høres kanskje ikke så verst ut? På Storfjord i fjordbygda Glomset på Sunnmøre får du den gode, norske stemningen. Vi snakker laftede trevegger, omringet av grønn skog, eget bibliotek, peisestue og utendørs badestamp. Og ikke minst, utsikt over fjord og fjell.

Fine, romslige trehus med vakker utsikt utgjør Storfjord Hotel. (Foto: Instagram @storfjordhotel)

The Thief, Oslo

Går du for et opphold på The Thief gjør du det lett å kombinere storby, luksus og spa. Litt tilbaketrukket på spissen av Tjuvholmen i Oslo, kan du nyte digg mat, frisk sjøbris, massasje og spaområde. Og hvorfor ikke stikke innom Astrup Fearnley-musseet som praktisk talt er nærmeste nabo?

Hotellet har fem stjerner, og har fått flere internasjonale utmerkelser.

Du kan få i både pose og sekk hos The Thief: Tilbaketrukket luksus midt i storbyen. (Foto: Instagram @thethiefoslo)

Solstrand Hotel & Bad, Os ved Bergen

Vakre Solstrand bad ligger helt nede ved vannet, med utsikt over fjord og fjell. Og faktisk var det Christian Michelsen, Norges første statsminister, som bygget stedet i 1896 – for at Bergensmennene skulle ha «et sted å samle kreftene før deres store oppdrag i byen»! Hotellet tilbyr blant annet mat fra lokale leverandører, utendørs havbasseng, sauna og spa.

I tillegg har de en tydelig grønn profil. Blant annet er det slik at hotellet og bassengene varmes opp takket være varmepumper i havet.

Solstrand ligger like utenfor Bergen. (Foto: Instagram @solstrandhotel)

Hotel Eilert Smith, Stavanger

Dette hotellet er for deg som er opptatt av design, eller vil ha et litt annerledes hotellopphold. Boutiquehotellet har nemlig kun 12 rom – alle i toppklassen, og alle med sin unike look.

Hos Eilert Smith i Stavanger kan du nyte vakre design-omgivelser. (Foto: Instagram @eilertsmith av @coast_studio)

Fýri Resort, Hemsedal

Fjellidyll og resort-ro, året rundt. På Fýri venter peisestuer, gode loungemøbler, frisk fjelluft og en fresh pool club. Om vinteren kan du nyte ski-in ski-out, og når snøen ikke er der kan du utforske fjellheimen til fots. Blant annet!

Fra pool cluben på Fýri Resort. (Foto: Instagram @fyriresort)

Hattvika Lodge, Lofoten

Er du ute etter å kombinere aktivitet og get-away, er Hattvika Lodge ikke dumt. De tilbyr flere typer overnatting helt nede ved havet i ekte rorbu-stil, samt aktiviteter for både grupper og privatpersoner. Det er bare å boltre seg med alt fra nordlyssafari til havkajakk – eller hva med å dra på transmaking hos Möllers?

Hos Hattevika kan du kombinere opplevelser og get-away. (Foto: Instagram @hattvikalodge av @detojan)

Opus XVI, Bergen

Byferie eller helgetur? Alle elsker Bergen, vel – og på Opus får du luksus midt i sentrum. Både Bryggen og Fløybanen finner du like ved.

Opus XVI er luksus midt i Bergen sentrum. (Foto: Instagram @opusxvi)

Amerikalinjen, Oslo

Det New York-inspirerte luksushotellet ligger midt på Jernbanetorget i Oslo. Det åpnet dørene i 2019, men visste du at bygget i seg selv har lang historie? Bygget ble oppført i 1919 og var en gang i tiden Den Norske Amerikalinjens hovedkvarter – mang en nordmann har altså ventet der på å få reise etter the American dream.

Hotellet oser chic, og mens du er der kan du nyte frokost i helårshagen, digg middag i brasseriet, og en cocktail eller to i hotellbaren – som forøvrig har live Jazz Night på lørdager.

Gi en get-away i julegave.
Amerikalinjen er et must-see i Oslo. (Foto: Instagram @amerikalinjen)

Dalen Hotel, Telemark

Dalen er et av Norges eldste trehoteller – populært kalt Eventyrhotellet. I enden av det knallgule hotellets egen hage, finner du en prisvinnende sauna tegnet av selveste Snøhetta. Og trives du godt på vannet kan et opphold her bli ekstra minneverdig! Det tilbys nemlig flere ulike pakker med båt og kanalcruise på den historiske Telemarkskanalen.

Dalen er ganske så grandiost. (Foto: Instagram @dalenhotel av @m_a_y_a_f_l_y_f_l_y)

Les også: 9 steder å sjekke ut når du skal ha gode cocktails i Oslo

Siste saker

Mest lest nå
Les mer