Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Fyre Fest-skandalen: Nå må arrangøren i fengsel

Solgte falske billetter for over 100 000 dollar.

Tidligere i år skrev Melk & Honning om tilbakeslaget etter fjorårets Fyre Festival – festivalen som ble markedsført som «Coachella i Bahamas», men som var så langt fra det som man kan komme.

Supermodeller som Bella Hadid, Kendall Jenner, Elsa Hosk, Hailey Baldwin og Joan Smalls hadde alle promotert festivalen hardt på sosiale medier, og med billettpriser opptil 100 000 kroner var gjestene lovet konserter fra noen av verdens beste artister, private villaer, kjendiskokker som serverte gourmetmat og 24-timers VIP-behandling alt på en privat øy på Bahamas.

Men det hele ble en eneste stor katastrofe.

De 500 gjestene som faktisk kom seg til øya ble møtt av kaos. Dagen før festivalen skulle begynne avlyste to av headlinerne angivelig fordi ingen av dem hadde fått betalt. De private villaene var katastrofetelt og gourmetmaten tørre brødskriver med svett ost. Resultatet ble massehysteri og kaos, og bildene fra festivalen gikk verden rundt til skrekk og advarsel.

Fyre Festival-arrangør Billy McFarland må i fengsel.

Så godt som samtlige festivaldeltakere krevde å få pengene refundert, og arrangør Billy McFarland måtte møte i retten beskyldt for svindel. Han innrømmet senere å ha gitt falsk informasjon til samarbeidspartnere samt forfalsket dokumenter for å sikre seg investorer. I tillegg gikk to av festivaldeltakerne til personlig søksmål mot arrangørene, og vant. McFarland ble dømt til å betale de to en oppreisning på 20 millioner norske kroner hver for svindel, uaktsom feilrepresentasjon, kontraktsbrudd og urettferdig og villedende handelspraksis – 1,5 millioner dollar for «kompenserende skader på fly, hotell og psykisk angst, smerte og lidelse» og en ekstra 1 million kroner i saksomkostninger.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Man skulle kanskje tro at McFarland siden ville holdt hodet lavt, men nei – snarere tvert i mot. Han har ikke ligget på latsiden.

For etter å ha blitt arrestert i kjølvannet av Fyre Festival, sagt seg skyldig i å ha svindlet over 80 investorer og en billettforhandler for til sammen 26 millioner dollar ble han løslatt mot kausjon.

Kort tid etterpå begynte han å selge falske billetter til eventer som Met-gallaen og Burning Man via sitt selskap NYC VIP Access. Han ble arrestert igjen i juni i år etter å ha solgt falske billetter for over 100 000 dollar.

Nå må McFarland i fengsel. Han ble dømt til seks års fengsel, og må også overføre godtok 26 millioner dollar verdt av eiendeler til staten. 

«Angeren jeg føler på er knusende», skal han ha sagt i retten forrige uke. «Jeg lever hver dag med vissheten om at jeg bokstavelig talt har ødelagt livene til vennene mine og familien min». I følge Dazed, som omtaler saken, er det noe av det samme han sa da han ble dømt for Fyre Festival-skandalen.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer