Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
byTimo teamer opp med Fretex på Black Friday
Foto: Instagram/@bytimo

Fretex teamer opp med byTiMo på Black Friday

– Bidrar til et ekstremt kjøpepress og overforbruk.

Tidligere i høst lanserte Fretex sitt nye konsept Fretex Arkivet i spesielt utvalgte butikker i Norge. Her møtes kundene av lyse og freshe lokaler med delikate utstillinger, som skal minne om helt ordinære klesbutikker. Målet er å fjerne den stereotypiske oppfatningen av bruktbutikker som mørke, slitte steder med kjellerlukt og klær av ymse kvalitet.

På Black Friday denne uken teamer Fretex opp med byTiMo, hvor gamle plagg fra det populære norske merket vil bli solgt i Fretex Arkivet-butikken i Universitetsgata i Oslo – til Fretex-priser. Inntektene fra salget bidrar til Frelsesarmeens viktige arbeid.

Elisa Mollatt i byTiMo forklarer at de er en merkevare som blir mye søkt etter på Fretex.

– Så de har vel lagt merke til at vi har en høy «gjenbruksverdi», det vil si at plaggene har såpass god kvalitet at de er like fine år etter år og fint kan selges videre. Dette er vi stolte av, sier Mollatt til Melk & Honning.

ByTiMo oppfordrer sterkt til gjenbruk og å at folk skal donere bort de plaggene de ikke ønsker å ha i garderoben sin lenger.

Mollatt synes Fretex og Frelsesarmeen er en flott organisasjon «som driver et fantastisk sosialt arbeid for de som har det vanskelig».

ByTiMo teamer opp med Fretex på Black Friday
Elisa Mollatt. Foto: Alvin Santos

Plaggene som byTiMo har donert til Fretex er en god blanding av vareprøver og andre produkter fra tidligere kolleksjoner. I hovedsak kjoler og topper – perfekte inn mot festsesongen.

I tillegg selges det som er blitt levert inn av byTiMo-plagg til Fretex over de siste par årene denne dagen.

Akkurat denne typen samarbeid er det første gangen det norske motemerket gjør.

Les også
Er vifter sommerens heteste tilbehør?

De har imidlertid jobbet med veldedighet i andre sammenhenger tidligere. ByTimo har bidratt med flere donasjoner til Ung Norge, Fattighuset og Krisesenteret, og hatt sosiale entreprenørskap gjennom aktører som Kirkens Bymisjon, ifølge Mollatt.

– Men det er første gang vi gjør om en butikk til en ren byTiMo-butikk, hvor all omsetning går til veldedighet.

Black Friday er blitt mye diskutert de siste årene, hvor flere aktører også har boikottet denne handledagen. Hva tenker dere om å ta del i denne dagen?

– Vi er ikke positive til Black Friday og mener det bidrar til et ekstremt kjøpepress og overforbruk som hverken vi eller kloden vår har godt av, sier Mollatt og fortsetter;

– Vårt arrangement er ikke en vanlig Black Friday. Det er et rent veldedig arrangement, så her tjener ikke vi som leverandør noe som helst. Vi gir en donasjon til Fretex som de kan selge, som gir ren inntekt til Frelsesarmeen sitt sosiale arbeid for folk som har det vanskelig. Spesielt til tiltaket «Sammen», som er et lavterskeltilbud for barn og unge i Oslo sentrum.

ByTimo
Nylig var byTiMo på besøk i arkivet til Fretex for å lete frem gamle skatter. Foto: byTiMo

Gjør om Fretex Arkivet til byTiMo-butikk på Black Friday

– Folk donerer plagg fra byTiMo overraskende ofte. ByTiMo har jo vært med lenge, og vi får inn plagg fra alle deres tidligere kolleksjoner, sier Hilde Kjønstad, kjedeleder i Fretex til Melk.

Til dette eventet har de spart opp rundt 250 plagg, og i tillegg fått 250 donert direkte fra byTiMo. Mesteparten vil bli solgt i Fretex Arkivet i Universitetsgata i Oslo på fredag.

Samtidig vil de slippe 50 byTiMo-kjoler i nettbutikken sin, slik at alle i hele landet får muligheten til å handle.

Hilde Kjønstad om Fretex x byTiMo på Black Friday
Hilde Kjønstad. Foto: Kristianne Marøy

På Black Friday vil hele det såkalte A-området i butikken fylles med plagg fra merket. Representanter fra «Sammen» vil også være tilstede med vafler og kaffe, og fortelle om den viktige jobben de gjør.

– Vi vil gjerne gjøre slike samarbeid med flere merker og butikker. Det at vi får gode donasjoner bidrar til inntekter til Frelsesarmeens sosiale arbeid for de som har det vanskelig. I tillegg til at gjenbruk av klær er bra for miljøet, sier Kjønstad og fortsetter;

Les også
13 dreamy hoteller i Europa

– Alle tiltak og initiativ som fremmer dette er vi svær positive til. ByTiMo er en sterk norsk merkevare og vi opplever at kvaliteten og stilen de representerer har høy gjenbruksverdi.

Fretex x byTiMo åpner fredag klokken 10 i Fretex Arkivet Universitetsgata.

Les også: De to norske it-designerne lanserer eksklusiv pop-up

Siste saker

Mest lest nå
Les mer