Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Freshe julegavetips fra butikkene på Grünerløkka

Ta førjulstiden på Løkka!

Førjulstiden nærmer seg, og i år ser julen ut til å bli slik mange av oss er vant med. Det er tid for førjulshygge – og endelig kan den tilbringes blant og med folk.

Visit Løkka har siden oppstarten i 2017 fått over hundre Løkkabedrifter og institusjoner som medlemmer. I 2018 kom de med Løkkadagene som er Grünerløkkas egne bydelsdager. 

Grünerløkka byr på en hyggelig førjulstid med julepyntede butikker, vakre julegater og god stemning. Du kan legge julehandelen til små lokale butikker og julelunsjen til en av de mange resturantene. Løkka har også eget julemarked flere av helgene i desember. 

Sjekk ut 62 flotte tips til myke og harde presanger fra butikkene på Grünerløkka.

Her er 83 fine tips til gaver innen interiør, velvære, mat og opplevelser.

Sjekk også ut Visit Løkkas store vintageguide.

Blant butikkene på Løkka finner du myke og harde pakker til alle du er glad i – og kanskje til deg selv også:

Mitt Lille Hjem

Ønsker du å gi bort harde pakker i år, er Mitt Lille Hjem verdt et besøk. Butikken ligger nederst i Markveien, og har både klær og mye flott interiør, smånips og bøker perfekt til jul.

Ask & Embla

På Ask & Embla finner du fine velværeprodukter, deilig kimonoer, varme tøfler og mange alternativer til den myke pakken.

– Den julegaven vi har solgt aller mest av de siste fjorten årene er ullskjerfene i 100 prosent ull, som kommer i mange forskjellige farger. Ullgenserne i blått eller hvitt med glidelås fra M by M fanger oppmerksomheten, sier butikkeier Anja Holmgren.

Genser kr 1000, kimono kr 1200, tøfler kr 899, skjerf kr 599, saltskrubb kr 179 og ansiktsmaske kr 149 hos Ask & Embla. 

– En tykk overshirt til herre er en fin kjærestegave. Ellers er et skjerf i 100 prosent kasjmir produsert i Italia en luksusgave, som man kanskje ikke kjøper hver dag. Luene i merinoull fra finske Makia produseres fremdeles i Finland.

Overshirt kr 1000, kasjmirskjerf kr 1100 og lue kr 499 hos Ask & Embla.

Tint

Tint ligger midt i smørøyet på Olaf Ryes plass. Butikken har mange fine ullgensere i ulike prisklasser som er midt i blinken som julegave til nære og kjære.

Hos Tint får du også tak i de stilige veganske veskene fra Hvisk eller et håndlagd duftlys fra Villa Collection.

Stort duftlys kr 399, medium duftlys kr 299, lite duftlys kr 199, gensere kr 1299 og veske kr 749 hos Tint.

Dapper

I takt med desember kommer ofte det kalde vinterværet – og hva er ikke mer perfekt enn å gi bort en gave som varmer?

På Dapper får du hansker i elgskinn fra svenske Hestra og deilige luer i lammeull og angora fra Amsterdam-baserte Le Bonnet. Luene er onesize og kommer i mange ulike farger – så man vil finne noe for enhver.

Hasla

Hasla ligger midt i Løkkas koselige handlegate – Markveien. Smykkebutikken har masse flotte smykker til både ham, henne og de små. Både kjeder, armbånd og ørepynt som klassiske hoops og øredobber.

– Smykkene fra den nye kolleksjonen vår Faces er blitt utrolig populære. Disse kommer i både sølv og gull med forskjellige prints, alle veldig Picasso-inspirerte, sier Sara Kaspersen, butikkmedarbeider hos Hasla i Markveien.

Halskjede med medaljong i gull kr 2949 og sølv kr 2549, kjede i gull kr 999, kjede i gull med anheng kr 1099, armbånd i sølv kr 499 pr stk, øreringer i sølv kr 399 og ørepynt med steiner kr 599 hos Hasla.

The Body Shop

Julekalenderen fra The Body Shop er den perfekte førjulsgave til den som ekstra opptatt av velvære.

Denne ble utsolgt lenge før desember i fjor, og har allerede fått terningkast 6 av KK i år. Dette er en fin gave hvor man får mye for pengene, ifølge butikksjef Line Vedal Størkersen. 

– Årets tema er joy og happiness og å ta vare på nære relasjoner. Vår samarbeidspartner denne julen i Norge er Pårørendesenteret, hvor målet vårt er å samle 250 000 kroner til senteret. 

Årets juleserie fra The Body Shop har en duft av plomme, pære og jasmin. I serien får du blant annet håndkremer, såper, body lotion, badebomber og duft.

Ostebutikken

Hva med å gi bort en deilig, spiselig gave til jul?

Den lille ostebutikken ligger ved Birkelunden. Her får du alt fra ulike italienske olivenoljer til sjokolade og salt karameller – og selvfølgelig mye deilig ost. Butikken har småkrukker med syltetøy, og med mange ulike smaker vil du garantert finne noe.

Og i mellom slagene kan du ta lunsjen din i den sjarmerende Ostebutikken.

Fontanas Kjøkken

Et lekkert tapasbrett må være blant de ultimate julegavene å gi til den som har alt. Fontanas Kjøkken har mange ulike typer i forskjellige fasonger og størrelser i akasietre og sheesham. 

Til pastaelskeren vil de morsomme pastatypene fra Good Hair Day Pasta falle i smak. Disse har en fantastisk innpakning og forestiller ulike hårfrisyrer.

I 2021 har gjenbruk vært et hett tema, og mange har kastet seg på sy-om-bølgen, strikkebonanza og vintageshopping.

Skal du kjøpe gave til en kreativ eller unik sjel bør du ta turen innom Oslo Sy- og servicesenter eller en av Løkkas mange vintagebutikker. Her har vi noen tips til hvordan du skal kan finne den perfekte julegaven – som er både unik og bærekraftig:

Oslo Sy- og servicesenter

Er du en av dem som har kastet deg på redesign-bølgen, har Oslo Sy- og servicesenter den perfekte julegave til deg selv:

– Denne symaskinen fra Janome er en perfekt førstegangsmaskin for nybegynnere som vil lære seg å sy. Den har sybord og moderne funksjoner som en start/stoppknapp istedenfor pedal. Men det følger med pedal i tillegg, sier butikksjef og eier Kari Trondsen. 

Ellers foreslår butikken et nydelig og praktisk sett med utskiftbare strikkepinner i tre. Perfekt til den som har strikkedilla! I tillegg er det mulig å kjøpe gavekort på garn til jul.

Helt siden Grünerløkka våknet og gjenoppfant seg selv på slutten av 90-tallet, har bydelen vært Oslos vintage-mekka. 

På Løkka får du et bredt utvalg av vintagebutikker med alt fra klær, vesker og interiør. Vintageshopping er virkelig i vinden om dagen. For mange handler det om å finne unike plagg og gjenstander som ingen andre har. I tillegg har det blitt viktigere for mange å handle mer bærekraftig.

Vi anbefaler å legge julehandelen innom noen av disse vintage-perlene:

Past Vintage

Mange forbinder nok Livid med jeans. Men det norske merket har utvidet konseptet sitt mer og mer de siste årene. I fjor åpnet merket en vintagebutikk kombinert med reparasjonsfabrikk på Løkka midt under korona, hvor de både selger og reparerer klær.

Her finner du jeansene til Livid til både dame og herre, samt produkter fra PF Candles, The Steamery og solbriller fra Han Kjøbenhavn. Alt av vintage håndplukkes – og finner du ikke den ultimate vintage Levi’s-en her, finner du den nok aldri. Past Vintage har også skjorter, dressbukser, strikk, kjoler og jakker fra ulike tiår, i tillegg til massevis av lekre sjal. De følger sesongene, og utvalget i butikk gjenspeiler årstiden. 

Carousel

Carousel omtales som en godtebutikk for voksne. Og det med god grunn. Bak butikken står Marte Gulli i Tørka Blomster og Anja Marie Andersen fra Thank you, next. Sammen tilbyr de et spennende utvalg av vintage farget glass, vaser, pyntegjenstander, stearinlys og lekre Muranolamper. Og tørkede blomster, så klart. 

Oslovelo Bodega

Oslovelo har siden starten av 2016 holdt til på hjørnet av Seilduksgata og Toftes gate, og frem til desember 2020 hadde de sykkelverksted der i tillegg til baren og kaféen. Da lokalet ble litt for trangt så de seg nødt til å flytte det sykkelrelaterte til Paulus’ Plass, og åpnet istedenfor en high-end, ordentlig håndplukket second-hand butikk ved navn Oslovelo Bodega ved siden av baren i Seilduksgata. 

Hovedvekten ligger på italiensk design fra sent 70- og frem til tidlig 2000-tallet, og tillegg til solide merker som Stone Island, Missoni, Sergio Tacchini, Valentino og Best Company, må du se opp for Paul & Shark, Lacoste, Burberry, YSL og andre kvalitetsbrands.

Gutta jobber også tett med miljøet rundt Oslovelo, så i bodegaen finner du også kunst fra lokale keramikere, fotografer, malere og designere, vinyl og musikk fra folk du gjerne finner som dj’s i baren deres ihelgene, bøker, vintage sykkeldeler og et assortert utvalg av mat og drikke. 

Robot

Robot har ligget på Løkka siden 2005, og er en av de eldste vintageshoppene i Oslo. Her finner du ulike plagg i tillegg til mye ulike tilbehør.

Butikken ligger i Korsgata 22, med inngang fra Markveien 53.

Retrolykke

Skal du ha julegave til en som gjerne skulle ha levd på 50- 60- og 70-tallet bør turen gå innom Retrolykke.

Retrolykke Kaffebar ligger i store flotte lokaler med populær uteservering i Markveien 35 med vintage interiør, kjøkkenutstyr og mengder av nips, pynt, lamper, plansjer og bilder.

Se opp for asjetter med Kong Olav eller kronprins Harald og kronprinsesse Sonja på i ny og ne. I tillegg er det en av Løkkas koseligste kafeer med vafler, brunsjtallerkener og digge milkshakes.

Retrolykkes andre avdeling finner du i Markveien 56. Her finner du vintage klær og tilbehør, i tillegg til nyproduserte merker som britiske Run and Fly med morsomme snekkerbukser og skjorter og kjoler med artige prints, bowlingskjorter fra Steady og Hawaiiskjorter fra Karmakula.

Les alle juleguidene til Visit Løkka her!

Les mer

Nyeste saker fra Melk og Honning