Emmanuel Macron. Foto: Chris Jackson, WPA Pool, Getty Images

Fransk luksusgruppe presenterer bransjens bærekraftplan for G7

Etter ønske fra den franske presidenten.

30 motegiganter har gått sammen om en bærekraftplan. Listen inkluderer navn som Chanel, Prada og H&M, ledet an av administrerende direktør ved den franske luksusgruppen Kering, François-Henri Pinault. Business of Fashion skriver at initiativet skal ha startet som et ønske fra den franske presidenten, Emmanuel Macron.

En gruppe av verdens største moteselskaper har signert avtalen om nye klimaforpliktelser. Avtalen begynte med politisk press fra Frankrike, som er et av verdens viktigste moteland.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Klimaforpliktelsen disse selskapene har skrevet under på vil bli presentert for G7. Det internasjonale forumet med industrilandene Frankrike, Japan, Tyskland, Storbritannia, USA og Italia vil møtes i Frankrike fra lørdag til mandag.

Det er omtrent 32 selskaper som har skrevet under avtalen. Sammen representerer de omlag 150 merker og rundt 30 prosent av bransjen. Her lover de å gå en retning som demper motebransjens påvirkning på klima og havet.

I april 2019 viste FNs handelsorgan at klesindustriens utslipp er større enn fly og sjøfart. Det skriver E24.

Den nye forpliktelsen moteselskapene nå har signert skal ha vært et resultat av flere måneder med vanskelig arbeid. Ønsket om avtalen kom fra Emmanuel Macron, som ga ansvaret til Kerings Francois-Henri Pinault i april i år.

En talsperson hos Kering forteller til BoF at selskapets administrerende direktør har jobbet mye med avtalen og at det var utfordrende med tanke på den korte tidsfristen.

Pinault vil presentere forpliktelsen motebransjen tar på seg for G7 på mandag.

Les også: Er utleie av klær fremtiden?