Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde: Bikboks Lookbook

Fra Dazed & Confused til Asian Fusion – Les om Bik Boks nyeste kolleksjon

Snøfonnene ligger fremdeles linet opp langs fortauene, solen titter bare tidvis frem og alle kjører eskimostilen. Likevel er det ikke lange stunden til vi plutselig skal ikle oss farger og florlette stoffer igjen. Vår-og sommerkolleksjonene er allerede ferdig kreérte, klare til å fly ut i butikkene som blomsterpollen.

Melk & Honning har snakket med Bik Boks senior designer, Solveig Elton Jacobsen, om deres kommende kolleksjon og hva som har vært inspirasjonen bak.

Les også : Varner-gruppen med ny storsatsning i Norge 

Den norske kjedens nye kolleksjonen er delt inn i 4 forskjellige deler – Dazed & Confused, Asian Fusion, Desert Warriors og Eden Praire.

Bilde: Bik Bok Lookbook

Bilde: Bikboks Lookbook

 

– Vi starter med Dazed & Confused i Januar og avlutter med Eden Praire i slutten av mai. Dazed & Confused er en retro look med elementer fra 60, 70 og 90 tallet. Den har mye Americana i seg i form av blå denim og cowboy-detailer som frynser og knyting.

Chloè sin SS16 kolleksjon har vært inspirasjonskilden her, og 90 tallet kommer frem i tilbehør som chokers, korte topper og bomber jakker, forteller senior designeren.

Bilde: Bikbok Lookbook

Bilde: Bikboks Lookbook

– Asian Fusion er en renere mer moderne look, her har vi blitt inspirert av resort visningene for vår/sommer 16.  Acne, MSGM, MM6 Maison Margiela, Giambatista Valli, Rag&Bone, Nomia og Theory hadde alle asiatiske elementer i kolleksjonen.
Dette er en look som er i kontrast til mye av retrotrendene som har regjert lenge og vi mener derfor kjennes ny og forfriskende.

 

Bilde: Bikbok Lookbook

Bilde: Bikboks Lookbook

– Desert Warriors er vår første festival look som kommer i butikk rundt Coachella festivalen i April.  Her har vi fortsatt elementer av en bohemsk livstil, i form av Indisk inspirerte print og broderier.
Vi går litt mer rocka enn året før; trash jeans, crochet, piercing smykker og kroppsmykker som fotlenker og arm cuffs er viktig her.
Bilde: Bikbok Lookbook

Bilde: Bikboks Lookbook

– I mai har vi en stor festperiode vi kaller May Celebration, og da har fokuserer vi på trenden Eden Praire. Den er delvis inspirert av filmen Picnic at Hanging Rock fra 1975, og her har vi alt fra store 60-talls print til markblomstprint med innslag av popfarger.
 Fargeskalaen her går fra hvitt og nude, til pop-rosa og blått. Vi har også en del blonder i denne perioden. Mange av visningene akkurat nå for pre-fall viser en veldig mørk, romantisk look med mye lace og ruffle detaljer, så noen av elementene i denne trenden vil vi spinne videre på til høsten.

 

 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer