Slik går du fra blondine til brunette på en safe måte

Foto via W Magazine

Slik går du trygt fra brunette til blondine

Gjør som Kendall Jenner og Bella Hadid.

Blondes have more fun heter det som kjent, og skal man tro Kendall Jenner og Bella Hadid som nylig begge sportet lyse lokker, stemmer det. Selv om førstnevnte riktignok farget håret tilbake bare kort tid etter. Men det er ingen hemmelighet at å gå fra brunette til blondine sliter på håret, og i verste fall kan du ende opp med gult eller også knekt hår.

Vi spurte frisøren om hvordan du går fra brunette til blondine på en safe måte.

Vær tålmodig

– Nå man skal farge håret fra mørkt til lyst er det viktig å finne en colorist som virkelig kan sitt fag. Er du opptatt av håret ditt og fargen din, så burde du ikke skifte frisør ofte, på grunn av bruken av deres kjemi, sier Agnes Gulbrandsen hos Gevir i Oslo.

Agnes Gulbrandsen i Gevir
Agnes Gulbrandsen.

– Har du farget håret en rekke ganger er det viktig å informere frisøren om behandlingene. Kjemien vi bruker har ofte ulike pigmenter og lignende. Den sliter av skjellaget i håret vårt, så man skal helst ikke farge håret flere ganger oppå hverandre. Jo tøffere behandling det utsettes for, jo mer ødelagt blir det.

Gulbrandsen forteller at de fremste coloristene i verden aldri vile ha utført dramatiske behandlinger i én runde, men heller over tid slik at håret kan bygges opp og være mer motstandsdyktig.

– Gevirs beste råd vil være å være tålmodig når brunetten skal bli blond. Kunder er ofte ikke det og velger å ta risikoen, noe 99 prosent angrer på i etterkant. Kuring med mye proteiner er essensielt, og man skal ikke tilføre for mye fuktighet før proteinbalansen er tilbake. For mye farging og fuktighetskur kan føre til at håret blir altfor bløtt og ryker. Så husk på proteinene og keratin, ettersom de er hårets største byggestener.

– Vi anbefaler at man konsulterer med frisøren, er tålmodig og farger det i tre til seks omganger før man oppnår ønsket resultat. Invester i prosessen, tipser hun.

Hva bør man gjøre hjemme?

– Vi anbefaler alle våre kunder å kure håret med hurtigkurer i hverdagen, samt å ta en dyptvirkende kur i 20 minutter minimum én gang i uken. Under prosessen med mye kjemi anbefaler vi å bruke dyptvirkende kurer ved hver vask, og ikke vaske for mye da såpen sliter på et kjemisk skadet hår.

Les også: Kylie Jenner teamer opp med luksusmotehus