Michael Olestad skal vise under Copenhagen Fashion Week

Michael Olestad. Foto: Silje Skarra

Norsk designeryndling til moteuken i København

Flere norske og svenske merker på programmet.

Det spøket lenge for den norske og svenske moteuken etter at både Oslo Runway og Stockholm Fashion Week valgte å avlyse i vinter. Nå gjør den norske moteuken comeback til høsten, mens Stockholm Fashion Week rebrandes.

Moteuken i København har imidlertid holdt stø kurs hele veien. Store merker som Samsøe Samsøe, Baum und Pferdgarten, svenske Rodebjer og norske Holzweiler har vist flere sesonger i den danske hovedstaden.

Nå annonserer Copenhagen Fashion Week at flere nykommere fra både Norge og Sverige vil vise på den danske catwalken under moteuken i København. Den går av stabelen 28.-31. januar 2020.

Deriblant Michael Olestad, som vant høstens Epson Award under mote- og kunstfestivalen Fushion Oslo.

– Vi synes det er utrolig flott at norske merker ønsker å vise seg frem i utlandet, da det er med på å skape oppmerksomhet rundt norsk design, sier Ditte Kristensen, daglig leder i Oslo Runway til Melk & Honning.

Flere norske og svenske merker til Copenhagen Fashion Week
Fra Holzweilers visning i København i vinter.

I tillegg vil det bærekraftige merket Rave Review og svenske Selam Fessahaye som har fått omtale av Vogue vise under moteuken.

«Copenhagen Fashion Week er den eneste moteuken i Skandinavia for andre påfølgende sesong. Og vi er glade for å se en økning av nykommere fra våre skandinaviske naboer på den offisielle kalenderen. Nærværet av svenske og norske merker som Holzweiler, Rodebjer og Stand Studio bidro til en konsolidert historiefortelling om skandinavisk mote under SS20-utgaven av moteuken, og alle tre kommer tilbake for AW20», skriver moteuken på sine nettsider.

Les også: Norske Silje åpnet for Givenchy i Paris