Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
nnenna echem. foto privat

Fire motefjes: Slik feirer vi 17. mai

– Alle er i godt humør og vil hverandre det beste.

Fredrik Austad

Hvordan feirer du nasjonaldagen i år?

– 17.mai: en fantastisk glad festdag – definitvt min favorittdag etter Pride. Alle er i godt humør og vil hverandre det beste. Jeg feirer denne dagen med gode venner på herlige solfyle steder i Oslo fra morgen til kveld. Vi har den tradisjonelle frokosten med et knippe mennesker som står meg nære. Morgenen inneholder et godt produsert sanghefte, taler, bobler og masse god mat. Videre tror jeg at jeg skal tilbringe 17.mai med føttene dyppet i et basseng, med ett glass i hver hånd og mat fra grillen. Så regner jeg med å se dere alle på klubben etter det? Vil også tipse dere som tenker dere til sentrum på dagen om Skranglejazz på Gaasa! En fantastisk innvielse av sommeren!

Hva har du på deg?

– Dette er en dag hvor man får kle seg opp i det man føler seg flott og fin i – for min del er dette en mørkeblå dress som jeg har fått tilpasset akkurat slik jeg liker at den skal sitte. Det er jo meldt utrolig varmt og jeg ender nok opp med en fin piquet under, og en stjålet syrinblomst fra nabohagen i brystlommen som jeg plukker på vei ut fra frokosten. På føttene har jeg sneakers, for trenger noe som er behagelig å danse i!

Hva spiser og drikker du?

Av mat og drikke blir det spekemat, tapas og diverse hjemmelagde salater til frokost. Håper noen baker horn! I glasset blir det blobler og vann på tur etter hverandre!

Katarina Petrovic

Hvordan feirer du nasjonaldagen i år?

I år skal jeg være med niesen min, Belmin og han sin familie. På agendaen står tog, tivoli, is, god mat og godt selskap. Mitt høydepunkt er uten tvil å leke rundt med niesen min – jeg har til og med blitt utfordret til is-konkurranse. Må se om jeg klarer å slå 27 is! Haha, hva tror du? 

Hva har du på deg?

Jeg har aldri hatt bunad – selv om jeg syns det er noe av det vakreste! Så for meg har det gått i alt fra kjoler og skjørt, til jumpsuits og dresser. I skrivende stund har jeg ikke planlagt antrekket, men jeg tror det blir enten dress eller kjole i år. Er jeg taktisk går jeg for en dress og sandaler med lav hæl – så jeg kan leke rundt hele dagen :)) 

Hva spiser og drikker du?

Ingen spesielle mattradisjoner, men: Jeg starter dagen med en god frokost, spiser så mye is – og drikker så mye vin, hehe – som jeg vil i løpet av dagen og griller med familien senere på ettermiddagen. 

bilde av katarina petrovic. foto privat

Nnenna Echem

Hvordan feirer du nasjonaldagen i år?

– I år blir det frokost med venner og så en tur inn til byen for å sjekke stemningen. Deretter blir det hjem til familien for å grille.

Hva har du på deg?

– Jeg skal ha på meg bunaden min som er en beltestakk fra Øst-Telemark.

Hva spiser og drikker du?

– Til frokost er det klassisk 17. mai-koldtbord. Deretter blir det mye pølser og is utover kvelden.

Rune J’Atoche

Hvordan feirer du nasjonaldagen i år?

– I år skal jeg feire sammen med familien på dagen, siden det er en stund siden vi har feiret 17. mai sammen. Vi starter på skolen til lillebroren min hvor vi skal selge vafler og pølser. De siste årene har jeg tatt det chill på 17. mai. Oslo er stappfult og jeg blir fort et nervevrak med så mange mennesker rundt meg. Jeg er veldig glad i hjemme- og hagefester, så det blir kanskje en tur til noen venner i Oslo.

Hva har du på deg?

– Hvert år har jeg på meg dress. I år står det mellom en fra Hugo Boss, eller en lindress fra H&M. Jeg har dog kjempelyst på Oslo Jubileumsdrakten fra Eva Lie. Har sett på den en stund nå, så det er kanskje noe jeg vurderer til neste år.

Hva spiser og drikker du?

– Vi starter alltid med champagnefrokost hvor vi har litt av hvert på bordet. Så er det selvfølgelig pøser og is mot slutten av dagen. Mamma spicer det alltid opp med litt ceviche til forrett og kanskje Pisco sour som apreitif. Til dessert blir det nok panna cotta.

Hovedbilde: Nnenna Echem

Les også: Lei lunken cava? Her er insider-tipsene til Champagne-frokosten

Siste saker

Mest lest nå
Les mer