Bilde via Instagram @dior

Fire kolleksjoner fra herremoteuken i Paris

Fikk du med deg disse?

Som perler på snor har designere og motehus vist sine SS20-kolleksjoner under herremoteuken i Paris. Fra tirsdag til søndag fikk vi se visninger fra Virgil Abloh hos både Off-White og Louis Vuitton. Belgerne Raf Simons og Dries van Noten viste under sine selvtitulerte merker. Andre på programmet var JW Anderson, Valentino, Issey Miyake, GMBH, Lanvin og Comme des Garçons.

Siste visning på det offisielle programmet var Celine på søndag. Dette er en visning det knytter seg mye spenning til etter at Hedi Slimane tok over sjefsstolen for ett år siden, og med det lanserte motehusets første herrekolleksjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men den som faktisk førte den franske motefesten helt til målstreken var Jacquemus, som mandag inviterte til en spektakulær visning i Provence.

Noe moteuken for menn viste oss er at kjønnsskillet fortsetter å viskes ut. Mange av disse kolleksjonene treffer like godt hos kvinner som hos menn.

Jacquemus

Like mye poesi som en motevisning. Simon Porte Jacquemus (29) markerte mandag 10-årsjubileumet til sitt selvtitulerte merke. Dette gjorde han i tro Jacquemus-ånd på en lavendelåker i Provence. Her hadde den unge designeren brukt sin egen oppvekst som inspirasjon. Det er bare ett år siden Jacquemus først debuterte med herrekolleksjon, og mandagens visning kombinerte både dame og herre.

View this post on Instagram

“LE COUP DE SOLEIL” 10 YEARS ANNIVERSARY SHOW

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus) on

Celine

Slimane gjør det Slimane gjør best. Tro mot seg selv var Celines SS20-visning rocket, med klare referanser mot 70-tallet. Dresser, jeans og lange frakker gikk igjen. Modellenes øyne var i kjent stil dekket til av pilotbriller og håret var langt. Jakker som glitret opp catwalken og små bomberjakker, som nærmest er identisk til hva vi så signert Slimane hos Saint Laurent. Men det er ingen tvil om at Celine-gutten er en kul gutt – og designeren hadde booket to norske modeller til visningen.

Hermès

Erkefranske Hermès oser av fransk luksus. For neste vår og sommer kjører de en noe videre silhuett enn tidligere. Antrekkene er fullført til fingerspissen med en fargepalett som minner om en ispinne du ikke kan motstå.

Dior

Kim Jones for Dior har vist seg å være en suksessoppskrift. Med visningene sine viser han klart at han bruker kunst som inspirasjon, blant annet gjennom sitt tidligere samarbeid med New York-kunstneren Kaws. Under moteuken i Paris var kolleksjonen og visningsarenaen denne gangen i samarbeid med den amerikanske kunstneren Daniel Arsham.

Les også: Trenger vi egne sminkeprodukter til menn?