Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
kode bergen

Fire Insta-vennlige utstillinger du kan få med deg nå

Fordi Instagram-bildet kan være kunst i seg selv. 

Det er bare to uker igjen til året er omme og i de kommende ukene har vi både flere fridager og selskaper i vente. Vil du ha en pause fra julestria, er en kunstutstilling perfekt for en pust i bakken, ny inspirasjon og kanskje et nytt bilde til sosiale medier?

Fyll opp resten av kulturkvoten for dette året og del det gjerne videre. For ja, ekspertene mener jo tross alt at det er helt innafor med selfies på kunstutstilling.

Yayoi Kusamas «Hymn of Life» på Henie Onstad

Denne høsten kom den japanske kunstneren Yayoi Kusama tilbake i Oslo. Hennes tidligere utstilling her skapte lange køer med folk som ville inn i de såkalte «infinity mirrors» som utgjorde installasjonen. Nå er hun aktuell med utstillingen «Hymn of Life» på Henie Onstad kunstsenter. Den består av en installasjon i et 50 kvadratmeter stort rom med vegger og gulv av speil og pulserende lamper som forandrer farger.

yayoi kusama

Fredrik Værslevs «Fredrik Værslev as I Imagine Him» på Astrup Fearnley

Den norske samtidskunstneren Fredrik Værslev har allerede en rekke internasjonale utstillinger bak seg. Fra 21. september og ut i starten av det nye året kan du se soloutstillingen «Fredrik Værselv as I Imagine Him» på Astrup Fearnley. Her får vi se bilder inspirert av barndomshjemmet til kunstneren, og da spesielt av persiennene i huset til moren. Utstillingen består av ti ulike serier fra de ti siste årene av hans kunstnerskap. 

fredrik værslev

Vanessa Baird og Mette Hellenes på Kode

Norske Vanessa Baird har med sin særegne billedkunst gjort seg kjent som en kompromissløs stemme i norsk samtidskunst. Gjennom flere år har hun samarbeidet tett med Mette Hellenes, som i dag er særlig kjent for den unike tegneseriestripen «Kebbelife».

Les også
Sommerbryllup: Her giftet de norske og internasjonale moteprofilene seg i sommer

Utstillingen som vil stå på Kode denne vinteren er hovedverket i Bairds kritikerroste verk «You Are Something Else». Her får vi se en sammenhengende bildefortelling ført over et førtitalls, fem meter høye papirpaneler tegnet i pastell. Baird fletter sammen flukt over havet, visuell populærkultur og hverdagsliv i hverandre. 

vanessa baird
Vanessa Baird. Foto: Dag Fosse / KODE

Ole Jørgen Ness’ «Flat Acrylic» på Kode

I Tårnsalen på Kode kan du denne vinteren se bergenseren Ole Jørgen Ness sitt arbeid med et heldekkende gulvmaleri. «Flat Acrylic» er et stedsspesifikt verk hvor Ness har latt seg inspirere av kumulativ vekst. Han lar former føres videre i nye og mer komplekse utgaver av seg selv. Nye former oppstår underveis gjennom improviasjon. Ved utstillingens slutt 22. februar 2019 inviterer Kode og Ness til en «finissage», altså en ferdigstillingsfest. Her vil verket destrueres. Det som står igjen er historien om verket slik det lever videre gjennom fotografier og minnene til de som har sett det.

kode bergen
Ole Jørgen Ness’ verk. Foto: @KodeBergen

Hovedbilde: @KodeBergen

Les også: Melk & Honning Tester: Sanatorium

Siste saker

Mest lest nå
Les mer