Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
downton abbey
Foto: Downton Abbey

Filmene og seriene vi gleder oss til i høst

Seriesuksesser, oppfølgere og filmatiserte romaner.

Sensommeren kan fortsatt by på fine dager, men med høsten i anmarsj er det snart film- og serietid. Her er noe av det vi gleder oss til.

Downton Abbey

Allerede 13. september kommer en av høstens filmhøydepunkter. Downton Abbey lar oss følge favorittkarakterene fra det som er en av tidenes mest populære tv-serier.

Handlingen finner sted i tidsrommet 1927 til 1929. I filmen får Downton Abbey besøk av kong George V og dronning Mary. Det kongelige besøket skaper dog en rekke konflikter og forviklinger på overflaten.

The Souvenir

Filmen som hadde premiere i USA allerede i mai, kommer endelig til Norge 25. september. Skrevet og regissert av Joanna Hogg, med stjerner som Honor Swinton Byrne, Tom Burke og Tilda Swinton.

The Souvenir er en semi-fiksjon av Hoggs egne erfaringer fra filmskolen. Byrne har rollen som Julie, en ung og velstående kvinne som begynner på filmskole. Her utvikler hun et stadig mer ødeleggende forhold til en hemmelighetsfull eldre mann.

Where’d You Go, Bernadette

Basert på den bestselgende romanen med samme tittel, kommer denne sensommeren filmen Where’d you go, Bernadette. Filmen, med Cate Blanchett i hovedrollen som Bernadette, har Norgespremiere 23. august.

Den dramatiske komedien tar for seg forholdet mellom Bernadette Fox, en labil arkitekt og hennes 15 år gamle datter, Bee. Bernadette hater mennesker, hun hater å forlate huset og mer enn alt så hater hun foreldrene til elevene som datteren hennes går på skole med. Bernadette forsvinner og det blir datteren Bees oppgave å finne ut hvor hun ble av og hva som egentlig skjedde.

Dronningen

Utenfor København bor karrierekvinne, mor og dronning i sin egen tilværelse, Anne. Her bor hun sammen med sin svenske mann Peter og tvillingdøtrene deres. Huset er luksuriøst og med en stor hage. Anne driver et advokatfirma som særlig jobber med barn og unge. Hun regjerer mildt og kjærlig.

Så kommer Gustav, Peters tenåringssønn fra et tidligere forhold. Han skal bo hos paret etter mange år med sporadisk kontakt. Gustav og Anne får et nært forhold, men det som begynner med fortrolighet utvikler seg raskt til noe langt mørkere som setter familiens tilværelse på spill.

Dronningen har premiere 30. august.

The Crown, sesong tre

Netflix-suksessen The Crown kommer endelig med sesong tre, 17. november. Vi får igjen være flue på veggen hos det britiske kongehuset – og denne gangen med nye skuespillere. Dronning Elizabeth blir spilt av Olivia Colman og Tobias Menzies som prins Philip. Skuespilleren det ligger mest forventninger til er Helena Bonham Carter, som spiller den stilsikre prinsesse Margaret.

I sesong tre får vi et bedre innblikk i det personlige forholdet mellom prinsesse Margaret og fotograf Lord Snowdon, og deres trøblete ekteskap. Sesongen introduserer oss også for voksne versjoner av dronningens eldste barn. Prins Charles og Anne. Et sentralt fokus vil være på Charles tidlige romantiske forhold til Camilla.

bilde fra sesong tre av the crown. foto netflix
Foto: Netflix

Maleficent: Mistress of Evil

Oppfølgeren til den første Maleficent-filmen fra 2014 gir oss et nytt møte med Angelina Jolie og Elle Fanning, i rollene som den mørke feen Maleficent og prinsesse Aurora.

I høstens fantasy-eventyr foregår handlingen flere år etter den første filmen. Her fortetter man å utforske forholdet mellom Maleficent og Aurora, som snart blir dronning. I filmen møter de nye fiender og må danne nye allianser i kampen om å forsvare riket og dets magiske skapninger.

Les også: Månedens lesning: august

Siste saker

Mest lest nå
Les mer