Ferdig som H&M-sjef

Persson-familien sitter for første gang siden 1947 ikke med lederrollen i selskapet.

Torsdag ble det kjent at administrerende direktør i H&M Karl-Johan Persson slutter. Han tar over stafettpinnen som styreformann etter faren Stefan Persson, skriver Business of Fashion.

Helena Helmersson, som siden 2010 har vært leder for bærekraft hos H&M, går inn i rollen som administrerende direktør.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Persson-familien grunnla den svenske kleskjeden. Det hele startet med at Stefans far, avdøde Erling Persson, åpnet én butikk i Västerås i 1947. I dag har kjeden mer enn 5000 butikker rundt om i hele verden og 120 000 ansatte på lønningslista.

De siste årene har H&M måttet tåle endel kritikk- De er både blitt kritisert for å være rasistiske i den nå velkjente «Coolest monkey in the jungle»-skandalen, for å hylle vold og å nekte å gi deler av overskuddet til underbetalte tekstilarbeidere.

H&M-SJEF KARL-JOHAN PERSSON. FOTO: BRYAN BEDDER VIA GETTY

Den nå avgåtte administrerende direktøren Karl-Johan Persson fikk i fjor også internasjonal oppmerksomhet etter at han uttalte at forbruksskam kan ha negative sosiale konsekvenser.

Til tross for dette leverte H&M meget gode tall i fjor. Rapporten de la frem i desember viste at omsetningen i 2019 økte med 11 prosent til 233 milliarder svenske kroner, opp fra 210 milliarder året før.

Les også: H&M får kritikk for dette bildet