Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

5 merker som tilbyr unisex-kolleksjoner

 interested cant wait ru paul binoculars GIF

Det finnes en grense for alt, men i motsetning til de linjalformede strekene som oppsto i kolonitiden er det derimot mer og mer akseptabelt med unisex i dag.

Vi er i 2017 og det å stå frem slik som Caitlyn Jenner gjorde er fortsatt en stor seier. Heldigvis har viskelæret fått litt spillrom, noe som gjør at dommen ikke faller like lett som den gjorde for ti år siden. Nå sjokkerer det for eksempel ikke fullt så mye at brødrene Peter og Harry Brant sammen med MAC Cosmetic tilbyr sminke for alle kjønn.

Se også: Disse transkjønnede modellene forandrer moteverdenen

Unisex-kolleksjoner er en voksende trend, selv om folk setter spørsmålstegn med den voksende politisk budskap-«trenden». At det oftere går i «mannens favør» er nesten ingen overraskelse heller, oversized denim og grå college-gensere fungerer nemlig på mirakuløst vis særdeles godt uansett kjønn. Kvinner vandrer da mer i herreavdelinger enn motsatt?

Her er en liste på fem merker som ønsker å fjerne visse kjønnsnormer:

1. H&M

Med et ønske om å inkludere alle, er svenskene nå på hugget med en kolleksjon som tilbyr blå denim pluss grå og hvit bomull.

(H&M)

2. Guess

Hos amerikanerne var det også mye denim og grå bomull å spotte i høst, men i tillegg lekte de seg med semskede skinnjakker – som også kom i rosa.

(Guess)

3. Zara

Fargeskalaen og snittet fikk også leve sitt liv hos spanjolene i mars 2016.

(Zara)

4. Rad Hourani

Ikke alle tenker grå hettegenser og denim når de hører ordet unisex. Rad Hourani kvitter seg rett og slett med knagger som kjønn, alder og religion. Han ønsker nemlig å la alle føle seg hjemme i hans design og i 2014 kunne ha presentere kjønnsnøytral couture.

(Rad Hourani)

5. Burberry

Les også
5 kjappe motenyheter: Har du gått glipp av dette?

Britene har holdt på siden 1856 og er som rene ringrever å regne i denne bransjen. Foruten de velkjente rutene er det mange snitt som kan regnes som klassiske. Burberry lar dog ikke fartstiden hindre dem i å gå fremover og i høst sendte de modellene nedover catwalken med styling uten hensyn til kjønnsinndelinger.

(Burberry)

 

Les også: Jaden Smith: – Jeg tar støtet slik at neste generasjon tenker at det er normalt

Siste saker

Mest lest nå
Les mer