Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
5 merker å se opp for

Fem merker å se opp for nå

Fra Marc Jacobs nye baby til Y2K-mote og norske loppemarkedfunn; Her er fem nyskapende merker vi har tro på i 2022.

Blumarine

Drømmer du om Y2K-estetikken, strass, stiletthæler, low-cut jeans og stil inspirert av Paris Hilton og Christina Aguilera på 2000-tallet, vil italienske Blumarine bli din nye favoritt.

Sjefdesigner Nicola Brognano har i tospann med superstylist Lotta Volkova (som var med på å etablere Vetements og Balenciaga) oppdatert det tradisjonelle motehusets profil og skapt sitt drømmemerke for ‘sexy butterfly girls, denim patchwork queens’ og ‘low-waisted mermaids’. Høres ut som oss!

Nensi Dojaka

Vinneren av årets prestisjetunge LVMH-pris er den unge London-designeren Nensi Dojaka. Designeren som er en favoritt av blant andre Dua Lipa og Bella Hadid, gikk ut fra Central Saint Martins i 2019; og debuterte under moteuken i London denne sesongen.

Stjerneskuddet er spesialist i undertøysteknologi og gjør fulle looks inspirert av det innerste –  like deler elegant, avslørende og innovativt. Sjekk ut designet hennes for en ny måte å tenke mote som er både sensuell og smart.

Heaven

Det har vært stille fra Marc Jacobs et sekund; men den legendariske designeren har alltid et ess i ermet. Sist ut er hans nye, populære ‘tenåringsmerke’ Heaven, som allerede har oppnådd kultstatus.

View this post on Instagram

Et innlegg delt av @heavn

Heaven, sist sett som himmelblått og lilla korsett-ensemble på Olivia Rodrigo da hun mottok prisen for beste nye artist på VMAs, sender tankene til Jacobs-venninner som Sofia Coppola og Chloe Sevigny på 90-tallet. Andre referanser er grunge-era merket X-girl og gamle utgaver av magasinet The Face – komplett med platåstøvletter, knestrømper, miniskjørt og små t-skjorter.

Og skal du til LA – legg turen innom butikken, som fører et kuratert utvalg mindre designere, spesialisert lesestoff og unike accessoirer, utvalgt av kreativ leder Ava Nirui.

Ottolinger

Berlin-baserte Ottolinger er merket som bare vokser og vokser – i eget tempo, og med en dedikert følgerskare. Kanskje først ute med knyte-trenden, der multiple stropper får forme plaggene – har de flere særegne avtrykk på den visuelle popkulturen.

Foto: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty

Det ryktes til og med om at de har en finger med i spillet hos de aller største skomerkene (det som begynner og slutter på y…) Uansett har den sveitsiske duoen bak merket, Cosima Gadient og Christa Bosch, etablert seg som et av de sterkeste avant-garde merkene av idag, med sin røffe og opprevne DIY-estetikk.

Foto: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty

Nå har den kunstneriske eksperimenteringen fått følge av et større fokus på skarpe snitt og skreddersøm; noe som løfter merket flere hakk.

ALL-IN

‘En av de mest intime og unike visningene under moteuken i Paris’ summet det på sosiale medier etter ALL-INs presentasjon. Merket er samarbeidsprosjektet til norske Bror August Vestbø og amerikanske Benjamin Barron, der magasinet ALL-IN (som Barron lager mellom New York, Oslo og Roma) møter Bror Augusts unike, uhemmede kreasjoner.

Laget av loppemarkedfunn fra Oslo under pandemien, viser kolleksjonen hvor langt du kan komme med fantasi og godt håndtverk. Porselens-bikini? Ballkjoler av gardiner? Bror August gikk ut fra Master på KHIO ifjor, men har allerede fans og en posisjon i utlandet som er få norske designere forunt – samt fyldig omtale i Vogue etter visningene sine.

Modeller som Ceval, Athena Wyller og Lotta Volkova smøg seg mellom publikum i kreasjoner som svever et sted mellom mote, kunst, kostyme og couture. Noe helt eget og ganske unikt. Bravo!

Les også: Blir dette den neste store vesketrenden?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer