Foto via V Magazine

Få innblikk i Alexander McQueen sitt liv gjennom filmlerretet

Tidligere denne uken ble det klart at det skal lages en biografisk film om livet til den ikoniske motedesigneren Alexander McQueen.

Filmen vil være basert på biografien «Blood Beneath the Skin» skrevet av Alfred Wilson, som ble gitt ut i september i fjor. Blant andre Damien Jones – som produserte «The Iron Lady», biografien om Margareth Tatcher – vil stå for produksjonen, mens prisvinnende Andrew Haigh skal ha regien.

Hvem som skal spille McQueen og når filmen blir utgitt, har ikke blitt offentliggjort enda – men produksjonen vil sannsynligvis starte i løpet av 2016.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Les også : Grace Coddingtons memoirer blir film 

Filmen vil ta for seg det dramatiske livet til britiske Lee Alexander McQueen, som tok sitt eget liv i 2010. Til tross for sin suksess som motedesigner hadde McQueen  et turbulent liv, og led av angst, depresjon og narkotikabruk.

Han har blitt hyllet som denne generasjonens mest briliante designer. McQueen utdannet seg som skredder hos Anderson & Sheppard, og studerte senere design på Central Saint Martians of Art and Design.

I tillegg til å starte sitt eget merke, jobbet han blant annet som sjefsdesigner for Givinchy på slutten av 90-tallet. McQueen var beryktet for sine ukonvesjonelle og teatralske motevisninger.

Flere artister og kjendiser la sin elsk på McQueen sin design, for eksempel Lady Gaga og David Bowie. McQueen designet Bowies antrekk til hans turne i ’96-’97, og den ikoniske jakken «Union Jack Coat», som den nylig avdøde artisten hadde på seg på albumcoveret til platen Earthling.

A photo posted by Alexander McQueen (@worldmcqueen) on


Les også: Alexander McQueen Amadrillo-sko solgt for 2.4 millioner

Artikkelen fortsetter under annonsen