Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Et eksklusivt norsk klokkemerke? Les intervju med gutta bak Harper & Brooks

HARPER & BROOKS -006De to nordmennene Ole Øivind Skaar og Espen Kopperud møttes tilfeldig på et inspirasjonsseminar, etter at begge haddde hoppet av henholdsvis en godt betalt jobb innen Private Equity og finansstudier i Milano.

– Vi drømte begge om å bygge vår egen virksomhet og hadde samme sans for kvalitet og design. Derfor bestemte vi oss for å starte et klokkemerke i felleskap, forteller de til Melk & Honning.

Det å etablere en bedrift viste seg å bli en 24-timers aktivitet, og spesielt utfordrende siden Ole Øivind hadde små barn. De satte i gang den vanskelige prosessen med å finne riktige samarbeidspartnere og samtidig beholde kontrollen over produksjonsprosessen. Mange fabrikker har blitt testet ut og vinket adjø til, og en god porsjon prototyper er blitt produsert underveis for å finne de beste komponentene til urverket og å få det rette designet på urskiven.

Desktop5

Les også: Apple og Hermès lanserer klokker sammen

– Læret er også valgt med omhu. Etter først å ha forsøkt italiensk lær falt valget til slutt på Tärnsjö Gaveri i Sverige, som er en av få garverier globalt som fortsatt driver med vegetabilsk garving. En metode som gir produktet langt bedre holdbarhet, og samtidig er mye mer skånsomt overfor miljøet, forteller Ole Øivind.

Klokkene ligger på mellom 2250 til i overkant av 4000 kroner, noe som er relativt rimelig i verdenen av ur.

– Vi startet harper & Brooks fordi vi ikke fant urverk som kombinerer premium kvalitet og godt design til en fornuftig pris – og det er dette tomrommet vi ønsker å fylle, forteller Ole Øivind.

Navnet Harper & Brooks er inspirert av to mennesker som levde ut «The American dream» samtidig som de i likhet med Ole Øivind og Espen delte en fasinasjon for det enkle og råe i naturen.

Per dags dato har merket 15 ulike klokkestiler, delt i 4 serier; Stål series, Lær series, den nye serien Berserk, og en litt utradisjonelt serie i klokkesammenheng – Ull.

– Ull er et genuint økologisk materiale direkte fra naturen som er typisk skandinavisk, og dermed viser til vår bakgrunn som nordmenn, i tillegg til at det er slitesterkt og puster godt. Berserk-serien er også helt klart skandinavisk, inspirert av norsk ære og pågangsmot, som har gjort seg gjeldende helt fra norrøn tid frem til i dag, forteller Ole Øivind.

Klokkemerket har allerede fått omtale i det anerkjente magasinet Monocle, og har etablert kontakter i Japan, Usa og Europa.

– Vår ambisjon er å være i de beste high-end butikkene globalt, konkluderer Skaar.

Les også: Tre nye klokkemerker

Siste saker

Mest lest nå
Les mer