Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Erdem lanserer herreklær
Alle bilder: Erdem via Hypebeast

Erdem lanserer herreklær

Kjent for sin romantiske og flamboyante stil.

Hører du navnet Erdem, er sjansen stor for at du tenker på vakre blomsterkjoler med iøyenfallende detaljer som rysjer og volanger, som oser av luksus – eller H&M.

Den britiske merket gjorde et designersamarbeid med fast fashion-giganten tilbake i 2017, hvor SKAM-stjerne hadde hovedrollen i kampanjefilmen.

Bak merket står halvt britiske, halvt tyrkiske Erdem Moralioglu, som er født i Canada. Han startet opp sitt selvtitulerte merke i 2005.

Med base i London utvider Erdem nå med sin første herrekolleksjon.

– Jeg har alltid vært interessert i samtalen rundt, og utvekslingen mellom, det mannlige og kvinnelige uttrykket. Mens våre kolleksjoner med kvinneklær har utvidet, har jeg elsket å se hvordan flere mannlige medlemmer i teamet mitt har brukt klærne på ulike måter, sier designeren til Hypebeast.

– Grensene mellom dameklær og herreklær er mer flytende og spennende nå enn noensinne. Jeg har sett for meg at min livlige hovedkarakter har en yngre bror. Han bruker klærne hennes på sin egen måte, fortsetter 44-åringen.

Erdem
Erdem i kjent stil under London Fashion Week tidligere i høst. Foto: Estrop/WireImage via Getty

Kolleksjonen er inspirert av garderoben til den anerkjente kultfilmregissøren Derek Jarman, og maleriene signert den engelske kunstneren Patrick Procktor, ifølge Hypebeast.

Skreddersøm og strikk med både stramme og avslappede silhuetter står sentralt i kolleksjonen. Plaggene blir allikevel ikke kjedelige – Erdem har gitt dem en moderne vri med sterke farger og klassiske mønstre.

Blant nøkkelplaggene finner man en gul mohaircardigan, en rød stripete skjorte med retrovibber, trendy bøttehatter og en turkis turtleneck med kabelstrikk. På flere plagg kan man også se Erdem sin forkjærlighet for blomstermønstre basert på etsinger fra 1700-tallet.

Les også
Interiørekspertenes beste tips til sommerlig borddekking

Les også: Høstens fresheste boblejakker

Siste saker

Mest lest nå
Les mer