Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
timothee chalamet vogue

Er han motebransjens nye yndling?

Verdens øyne er rettet mot Timothée Chalamet.

En av fjorårets kanskje fineste filmer, som fortsatt er et samtaleemne i dag, er filmen basert på André Acimans roman «Call me by your name». I hovedrollene er Armie Hammer og Timothée Chalamet. Sistnevnte har i etterkant av premieren på den kritikerroste filmen vært på alles lepper, og også blitt en yndling i motebransjen.

Motepublikasjoner som GQ, Vogue UK, US og Italia samt Harpers Bazaar er bare noen som har gjort flere

timothee chalamet

Timothée Chalamet i Vogue. Foto: Ryan Lowry for Vogue

intervjuer og skrevet side opp og side ned om den 22 år gamle skuespilleren.

Først og fremst er han kjent for sitt skuespillertalent, men etter han inntok rampelyset for alvor har både menn og kvinner over hele verden blitt ville etter Chalamet. Også klesstilen har Chalamet fått mye skryt for. På rød løper dukker han som regel opp i kule dresser med spesielle detaljer som skiller han fra mengden.

Senest forrige uke, under premieren på filmen «Beautiful Boy» som Chalamet har hovedrollen i, kom han på den røde løperen i en dress fra Alexander McQueen. Dressen fra det britiske motehuset var svart, med store blomster. Til antrekket hadde han på seg et par sorte Chelsea-boots, også de signert Alexander McQueen.

Bildene av Chalamet topp til tå i Alexander McQueen gikk fort viralt, og ble også plukket opp av motepressen, deriblant motenettstedet Fashionista.

Det fikk mange til å tenke på Harry Styles, som ifølge Chalamet selv skal være inspirasjonen bak valget av blomsterdressen.

timothee chalamet i alexander mcqueen

Timothée Chalamet i antrekk fra Alexander McQueen. Foto: Skjemdump @AlexanderMcQueen

I mars i år var Chalamet på forsiden av GQ som skrev at den unge skuespilleren det seneste året hadde gått fra å være en nykommer til å bli den neste store Hollywood-stjernen. For bare noen uker siden fikk Chalamet igjen skryt fra GQ, denne gangen for sin stilsikkerhet. Journalist Megan Gustashaw sier hun er imponert over Chalamet, og skriver at han mester å kle seg både avslappet i basics til hverdags og i det hun mener er unike kreasjoner på den røde løperen.

«Timothée Chalamet er deg, og han hun sa du ikke skulle bekymre deg for», skriver Gustashaw i magasinet. 

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Tenker du også at Chalamet er «a work of art»? Det er du ikke alene om. En ny Instagram-konto har bladd i kunstarkivet for å finne frem klassiske bilder som Chalamet blir redigert inn i. Kontoen har nå i overkant av 71.000 følgere og har navnet @ChalametinArt.

Chalamet in art

Among the Laurel Blossoms fra 1914 av Charles Courtney Curran. Foto: @ChalametinArt

Hovedbilde: Vogue

Siste saker

Mest lest nå
Les mer