Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Er dette Norges neste supermodell?

Vi har snakket med modellbyråene om hvem de har tro på i 2016

Vi har snakket med modellbyråene om hvem de har tro på i 2016.  Bilde: Erlend Nitter Hauge/Idol Looks

Det skal mye til for å klare seg i lengden i den nådeløse internasjonale modellbransjen, og det går langt mellom de virkelig store norske supermodellene. Likevel er det en god del nordmenn som gjør det bra utenlands, og her er noen av de modellbyråene Idol Looks og Team Models har tror på at virkelig skal slå gjennom dette året.

Idol Looks

Amar Faiz er grunnlegger av modellbyrået Idol Looks, som hadde tiårs jubileum i fjor. Byrået har 100 genetisk heldige kvinner og menn i stallen.

Faiz forteller at det er fem av dem han har spesielt tro på i 2016; Erlend Nitter Hauge, Helene Hammer, Polina Sova, Maud Klever Munthe og Victor Nikolai. 

– Alle driver og farger håret sitt platina blondt om dagen i moteverdenen. Erlend derimot trenger ikke det for han er en ekte lys blondine. Jeg oppdaget han for 2 år siden på en VG lista topp 20 konsert, hvor han stod og delte ut vannflasker til publikum under konserten.  Jeg så stort potensiale i han med én gang, forteller Faiz.

Nitter Hauge har siden vært en fast ansikt for Moncler, gjort kampanjer for Jill Stuart og skutt for magsiner som Purple magasine, Style, 10men, Self service, August man og mange fler.

IMG_1674-001
– Helene Hammer ble oppdaget av en makeup-artist for 4 år siden. Hun har prydet mange forsider de siste to årene, gjort kampanjer for merker som Swarzkopf og New Look, og gått mange shows. I år figurerte hun i Elle US sitt hovedoppslag, og det er mye som er i vente. Helene er en sjelden kombinasjon; en jente som både kan gjøre high-end og kommersielle ting. I tillegg blir hun lagt merke for sin stil og blir avbildet av street style fotografer verden over, og flere og flere merker vil bruke henne. Hun har allerede base i New York. Nå nylig har hun gjort 2 store jobber, men ingen av dem kan nevnes før de er ute. I tillegg holder hun options for reklamekampanjer for Loreal.

FullSizeRender-003
– Polina har vært i gamet en stund og jobbet for en rekke profilierte magasiner og designere. Vi bruker et uttrykk i modell bransjen «The girl is reinvented» og det er eksakt hva som har skjedd med Polina nå. I det siste har hun virkelig begynt å blitt lagt merke til. Hun har gjort serier for Porter magazine, Elle, Madame Figgaro og Vogue dette året, og gått visninger for blant andre Issey Miyake og Vivienne Westwood under moteukene i London, Paris og Milano.

M11-001
– Maud har i det siste blitt tatt bilde av for Marie Claire, Elle, og hatt en kampanje for Harvey Nichols avdelingen i midtøsten. I neste uke skal hun skyte den nye Desigual-kampanjen i Spania.

Processed with VSCOcam with b1 preset
– Victor Nicolai har gjort det veldig bra på det norske markedet med kampanjer både for Tom Wood, Dna shoes og Urban.

Team models

Marianne Hanson er booker hos Team models, Norges største modellbyrå. Det ledes av Eivor Øvrebø som har over 50 års erfaring i modellbransjen. 

Hanson forteller av to av dem de satser spesielt på i 2016 er Lise O og Nikolai Danielsen.

Skjermbilde 2016-04-13 kl. 14.47.05
– Lise O flytter til New York nå i 2016. Hun er signert med IMG Worldwide, og hadde en lang pause før hun bestemte seg for å satse fullt igjen som modell. Hun har tilbragt siste halvår i Australia, og nå blir neste stopp NY . IMG er utrolig dyktige på å bygge opp modeller, så blir spennende å følge Lise i 2016.

Skjermbilde 2016-04-13 kl. 14.48.10
– Nikolai har gjort kampanjer for Armani, Massimo Dutti, Tom Ford, og editorials i Vogue Paris, H&M og en stor fragrance kampanje som kommer ut i Mars 2016.

Les også: 6 norske modeller du bør ha hørt om.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer