Er denne 90-tallstrenden på vei tilbake?

Justin Bieber har skaffet seg øyenbrynspiercing. Vil flere følge i hans fotspor?

Man var ikke ungdom på 90-tallet dersom man ikke i alle fall vurderte å skaffe seg piercing i tungen, navelen, nesen, brystvortene eller på øyenbrynet. Superstjerner som Britney Spears, Spice Girls, Pink og TLC inspirerte mange til å kaste seg på bølgen.

Nå har en av nåtidens største kjendiser, Justin Biber, piercet øyenbrynet.

Dazed Beauty, som først omtalte saken, melder om at artisten – og designerens – nye tilskudd til øyenbrynet først figurerte i en selfie han la ut onsdag forrige uke, sammen med en oppløftende caption til fansen om «å heve seg over all bullshit».

To dager senere fulgte Biber opp med en ny selfie der øyenbrynspiercingen er enda tydeligere, og han også har dratt på seg en diamant-grill over tennene.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Justin Bieber (@justinbieber)

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Justin Bieber (@justinbieber)

Et forsinket tenåringsopprør?

Blant de som støtter Biebers nye look er artisten Jaden Smith som skriver «Oh Ok Baby Looking good» i kommentarfeltet. Men mengder av fansene kommer også med frekkerier av typen «Du ser ut som du trenger en dusj» og «hold deg unna Hailey, hun fortjener bedre».

Ifølge i-D, som også har omtalt saken, får piercingen han til å se ut som en «Utvekslingsstudent på 90-tallet som hadde ryggsekken på bak frem». Samtidig påpeker de at det er noe ganske søtt med det hele. At Bieber – gjennom å ha vært barne- og ungdomsstjerne – ikke har fått muligheten til det sedvanlige opprøret mot foreldre, samfunn og forventninger. Er det dét han forsøker å ta igjen nå?

Superstjerner som Kendall Jenner og Bella Hadid har for lengst skaffet seg piercing i brystvortene, mens Paris Jackson, Willow Smith og Zoe Krawitz har rocket neseringer i evigheter. Piercingene fra 90-tallet er altså i ferd med å bli aktuelle igjen.

Det må også nevnes at motehuset Rodarte faktisk viste øyenbrynspiercinger på catwalken allerede under sin SS’15-visning – da i en overdreven versjon med opptil 10 ringer i hvert øyenbryn.

På det tidspunktet hadde ikke 90-tallstrenden motebildet nå preges av sprunget ut i full blomst, men kanskje man er klar for denne piercingen nå?

Den avdøde TLC-artisten Lisa «Left Eye» Lopes, Rodarte SS’15-visning og ukjent Insta-girl via Pinterest

Les også: Modellens reptil-øre vekker oppsikt