Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Emma Ellingsen: – Jeg har funnet meg selv litt mer i 2021
(Foto: Instagram @emmaellingsenn)

Emma Ellingsen: – Jeg har funnet meg selv litt mer i 2021

– Jeg er supertakknemlig for så mye, men jeg har kanskje vært litt dårlig på å vise det, sier Emma Ellingsen til Melk & Honning.

2022 er rett rundt hjørnet, og snart legger vi nok et annerledes år bak oss. I den anledning har vi tatt en prat med influencer Emma Ellingsen om året som er gått.

Hun forteller til Melk & Honning at hun har det veldig bra om dagen – til tross for omstendighetene.

– Det er selvfølgelig kjipt med ny nedstengning og alt sånt, men utenom det så har jeg det veldig bra. Nå er jeg hjemme hos familien i jula. Jeg tar det med ro og passer på hvem jeg er med i forhold til at jeg ikke vil ha noe smitte før julaften.

Ellingsen forteller at 2021 har vært bra, både jobbmessig og på det personlige planet.

– Også har jeg jo hatt operasjonen jeg har ventet på i flere år. Jeg føler at 2021 har vært veldig bra. Selvfølgelig hadde det jo vært ganske perfekt hvis det ikke var korona, men sånn er det.

– Til tross for det så synes jeg det har vært et superfint år, sier Emma Ellingsen.

Emma forteller at hun synes 2021 har vært et fint år (Foto: Instagram @emmaellingsenn)

Ellingsen ble først kjent da hun fortalte sin historie om å være født i feil kropp i TV2-serien Født i feil kropp i 2014. I mai i år fikk 20-åringen endelig gjennomført den kjønnskorrigerende operasjonen hun har ventet lenge på.

– Da jeg fylte 18 ble jeg satt på venteliste, og det kan jo ta ganske mange måneder og noen ganger flere år. Det har vært en lang prosess fra jeg fylte 18 til jeg fikk operasjonen som 19-åring. Også var det jo korona i tillegg, så det tok jo litt lenger tid, forteller hun.

Les også
Komfortable og stilige back to work-antrekk

– Jeg tror det er noe man aldri kan forberede seg nok til. Altså, man kan jo snakke med venner som har vært gjennom det samme, men det er jo noe helt annet når man faktisk skal gjøre det selv. Det er en såpass stor operasjon.

Ellingsen forteller om en tøff periode i etterkant.

– Da jeg våknet etter operasjonen var jeg først i lykkerus, men dagen etter var jeg langt nede. Jeg kunne ikke gå på fem dager fordi alt måtte «heales» før jeg kunne bevege meg. Så da lå jeg bare i senga, og det var ganske tøft. Men etter at jeg begynte å gå, gikk det bare oppover.

– Det har gått veldig fint og som det skulle.

I mai fikk Emma endelig den kjønnskorrigerende operasjonen hun har ventet lenge på (Foto: Instagram @emmaellingsenn)

Hvordan var tiden etter operasjonen?

– Den var veldig bra. Livet mitt er jo fortsatt det samme, men jeg tror nok jeg merker det mer når det har gått litt tid. Når det er bikinisesong og andre ting som jeg har tenkt på. Men jeg er veldig fornøyd, og jeg føler meg mer komfortabel i meg selv.

Ellingsen forteller at hun begynte å jobbe to måneder etter operasjonen.

– Det er ganske tidlig, men det gikk jo heldigvis bra. Nå er jeg helt «healet» og all good. Det er veldig deilig og jeg føler veldig på det – at ting er enklere.

Hun forteller at operasjonen uten tvil er et av årets største høydepunkt, i tillegg til at hun har gjort mye på jobbfronten i år.

Jeg har filmet inn to tv-serier: Emmas stemme og Annerledes.

I forbindelse med stortingsvalget i september fikk Ellingsen sin egen serie på TV2: Emmas stemme, der hun møter andre unge mennesker som engasjerer seg politisk. Snart er hun også aktuell som programleder i TV2-serien Annerledes, der hun i hver episode møter en person som forteller sin historie med å være annerledes.

Les også
Min sommer: Michael Ray VC Angeles

Ellingsen trekker også frem et tredje høydepunkt for 2021:

– Jeg tror at jeg har blitt bedre kjent med meg selv i år, og blitt mer komfortabel i meg selv.

Jeg har funnet meg selv litt mer, og kanskje blitt mer voksen?

Emma forteller at hun har blitt bedre kjent med seg selv i 2021 (Foto: Instagram @emmaellingsenn)

I likhet med mange andre har også Ellingsen vært nødt til å sette livet på pause som følge av pandemien. Men hun har også opplevd at hun takler det overraskende godt:

Jeg vil jo si at korona har vært en utfordring på mange måter. Jeg har avlyst to London-turer, som både var jobbrelatert og for gøy. Det var trist, for jeg hadde gledet meg veldig.

– Men jeg er veldig glad i å være med meg selv og trenger ikke så mange. Så jeg har vært heldig. Jeg har klart meg veldig fint alene, sier hun.

Emma har ingen andre utfordringer enn koronapandemien å trekke frem fra året som er gått (Foto: Instagram @emmaellingsenn)

Arbeidet med seriene er kanskje det som har lært henne mest i året som har gått:

– Jeg har lært så mye om andre mennesker som har gjort at jeg også har lært mer om meg selv. Å sette pris på ting, og at det er viktig å vise takknemlighet, sier hun.

– Jeg er supertakknemlig for så mye, men jeg har kanskje vært litt dårlig på å vise det noen ganger. Så det er definitivt noe jeg er bevisst på.

Hva er dine topp tre beste minner fra året som er gått?

– Definitivt operasjonen. Selv om det var en jævlig tid, så var det også en veldig fin ting. Jeg tror også at det å være mer med familien har gitt meg veldig mye. Det siste må jo være de to seriene jeg har filmet. Det har vært utrolig gøy. Jeg tror det er topp tre, sier Ellingsen.

Les også
9 veganske kafeer i Oslo
Operasjon, familietid og serieinnspilling er Emma sine topp tre beste minner fra 2021 (Foto: Instagram @emmaellingsenn)

– Hvilke forventninger har du til 2022?

– Jeg vet ikke helt. Jeg pleier å leve veldig her og nå, men jeg håper jo virkelig på å få reist mer. Så håper jeg også at vi kan komme tilbake til våre normale liv.

– Så håper jeg bare at 2022 blir enda bedre enn 2021, sier Emma Ellingsen.

Les også: Dette er fargen av 2022 – ifølge Pantone

Siste saker

Mest lest nå
Les mer