Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Helene Hammer og Celine Aagaard gir sine beste loppemarked-tips

Ekspertenes beste loppis-tips

To motepersonligheter om vintage-jakten.

Som med markblomster og blå himmel er også loppemarkeder et sikkert vårtegn, og over hele landet er helgene fremover fylt opp av loppemarkeder der det er mulig å gjøre et skikkelig vintage-kupp.

Men hva ser ekspertene etter – og hva er deres beste tips og triks?

Vi har snakket med Celine Aagaard, kreativ leder og medeier av motemerket Envelope1976 og modell og influencer Helene Hammer.

https://www.instagram.com/p/Bv92Pe4AS8z/

– Mer spennende enn butikker

– I den tiden vi lever vi må jeg først og fremst si at det er utrolig fint at gjenbruk og loppemarked stadig blir mer populært, sier Celine Aagaard.

Hun vokste opp i Oslo, byen hun fortsatt bor i. Her har hun vært en gjenganger på byens loppemarkeder så lenge hun kan huske. Mye på grunn av fokuset på gjenbruk hun har hatt i familien da hun vokste opp.

– Personlig må jeg innrømme at det er langt mer spennende å gå på loppemarkeder enn å gå i vanlige butikker, nettopp fordi det blir mer som en skattejakt hvor man ikke vet hva man vil ende opp med. Det å finne virkelige vintage-skatter er inspirerende, og tanken på at plaggene har en ukjent historie gjør det ekstra fint å handle brukt.

Mange loppemarkeder går over både lørdag og søndag. Selv pleier Aagaard å gå for den første dagen. Hennes beste tips er å komme enten tidlig eller rett før stengetid. På den måten får du kanskje lete litt rundt alene.

Skal du finne de fineste plaggene gjelder det å holde øynene åpne. Aagaard forteller at enkelte rutinerte loppemarkeder kuraterer plaggene de får inn og henger mer eksklusive plagg i et hjørne. Andre loppemarkeder fyller gjerne på varer søndag morgen også, så du kan gjøre kupp begge dagene.

https://www.instagram.com/p/Bv7N-3Lg6ED/

– Gå for plagg du kan ta på deg der og da

I det store havet at lopper kan det være vanskelig å holde tungen rett i munnen. Da gjelder det å ha en tanke om hva du kunne tenke deg å ta med deg hjem allerede før du går ut døren. Aagaards beste tips er å se etter plagg som du vanligvis går for.

– Ikke tenk på alt som du kanskje skal få bruk for en eller annen gang – eller at du kanskje skal sy det om dersom dette er noe du sjeldent gjør.

– Mitt beste råd er å gå for plagg du faktisk kunne tatt på deg der og da.

Et nøkkelplagg i Aagaards garderobe er blazeren, og noen av de fineste hun eier har hun funnet brukt på loppemarkeder – gjerne i herreavdelingen.

– Nylig fant jeg en helt unik Yves Saint Laurent-dress og tidligere har jeg fått tak i både Pierre Cardin, bukser fra Jil Sander, samt andre kupp som ikke har noen designerlabel – men som er unike og ingen andre har.

Blant andre skatter Aagaard har funnet på loppis er skinnbukser, skjørt og vesker. Noen brukte sko har også blitt med henne hjem, men hun understreker at sko har formet etter andres føtter – og dermed kan det være vanskeligere å finne noen som passer på på foten. Vinyl-samlingen til motepersonligheten består også fortrinnsvis av brukte LP-plater.

– Se etter potensiale i ting

På lik linje som Aaagaard, anbefaler også Helene Hammer at man kommer på loppemarked enten veldig tidlig eller rett før stengetid.

– Da kan man gjøre de beste kuppene. De fineste tingene går som regel først, men på slutten av dagen kan man få ting ekstra billig – hvis man tør å prute litt, tipser Hammer.

– Loppemarkeder kan ofte være uoversiktlige og rotete med alt for mye ting. Mitt tips er å ha en egen mappe lagret på for eksempel Instagram hvor du kan lagre interiør eller klær du ønsker deg.

Hammer anbefaler å melde seg inn i loppemarked-grupper på Facebook med oppdateringer om hvor og når ulike loppemarked holdes. Hun mener de fineste tingene ofte er å finne på de mindre, lokale loppemarkedene.

– Se etter potensiale i ting. Har lampen en stygg skjerm? Det er noe man lett kan trekke om selv. Møbler kan males og ting kan spraylakkeres. Små justeringer kan gjøre stor forskjell. Klær kan også enkelt endres med et par triks. Hvorfor ikke finne noe man kan gjøre en gøy tie dye med, som er vårens store trend?

https://www.instagram.com/p/Bv6Lw5Uhzt6/

– Kan finne så godt som alt på loppis

Hammer mener det er mulig å finne så godt som «alt» på loppemarked. Er man mindre erfaren kan det dog være enklere å starte i det små.

– Keramikk i alle mulige varianter er noe som vi ser mye av nå. Det er tidløst og er ting man blir glad i. Rotting er blitt supertrendy igjen, og det er noe man typisk kan finne på loppemarked. Eller en litt kitchy, gøy vase som man for eksempel kan ha tørkede blomster i.  

–Noe man kan holde et ekstra øye med denne våren er trenchcoaten. Der kan man gjøre noen skikkelige kupp. Ellers er møbler i gode materialer alltid en vinner. Husk på at knotter enkelt kan skiftes ut, stoler kan trekkes om og så videre. Selv er jeg på utkikk etter en lav sjenk i flammebjørk.

Hovedbilde: Helene Hammer og Celine Aagaard

Les også: Vintageshopping: Slik spotter du falske designervarer

Siste saker

Mest lest nå
Les mer