Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde: Intothegloss.com

Eksklusivt intervju med stjernenes favorittsmykkedesigner

Den danske designeren Sophie Bille Brahe kréerer små historier i smykkeform, inspirert av sin tipp-tipp-tippoldefar som var astronom. Med studier hos London’s Royal College of Art i bunn har hun siden 2011 bygget seg opp til å bli en av dagens viktigste smykkedesignerne.

It-smykket «Croissant de Lune» har gitt henne kultstatus, og butikker som Barneys New York, Harrods og Dover Street Market lar gladelig hennes gylne kreasjoner ligge på sine hyller.

Melk & Honning har tatt en prat med henne om livet og smykkene – og linken mellom de to.


Hvor vokste du opp, hva slags person var du da og hvordan påvirker barndommen din hvordan du lever i dag?

Jeg hadde en helt typisk dansk oppvekst. Jeg vokste opp i et familiehjem med vakre ting, gamle malerier og leker, skjulte skatter som pekte tilbake på en gammel familiehistorie. Da jeg var fem år gammel begynte min far å jobbe i Saudi Arabia og vi flyttet derfor dit med han. Det førte selvsagt med seg store forandringer og gjorde at jeg verdsatte livet mitt i København. Vi bodde i Saudi Arabia i to år før vi flyttet tilbake til Nordlige København, ved sjøen. Noe som virkelig definerte min barndom var viktigheten av historier og historiefortelling. Den hadde absolutt poetiske elementer ved seg. Hver eneste kveld gikk faren min og jeg sammen ut i bakhagen for å si god natt til edderkoppene i spindelvevene. Nå gjør jeg det samme med min sønn. Det å være oppmerksom på og takknemlig for omgivelsene mine har alltid vært utrolig viktig for meg.

Jeg har lest at din familie hadde en stor lidenskap for astronomi. Fortell meg litt om det.

Les også
Slik var Italia-bryllupet til Kourtney Kardashian og Travis Barker

Min tipp tipp tippoldefar het Tycho Brahe, og var ganske kjent i astronomi-verdenen fordi han var den som først fant stjernebildet «Cassiopeia». Han hadde en veldig moderne måte å tenke på, og mange av hans tilnærminger til astronomi og funn innenfor feltet påvirker faktisk astronomi i dag, noe som er veldig inspirerende å tenke på for meg.

Fortell meg om merket ditt. Hvordan smykker endte opp med å bli det du arbeider med og hvilke følelser du ønsker å vekke gjennom smykkene du lager?

Jeg er dysletiker og da jeg var veldig ung gikk jeg på en spesiell skole som lærte barn at alle har sitt spesifikke talent og at man kan oppnå hva enn man vil, så lenge man prøver hardt nok. Jeg lærte at det er veldig viktig å forstå hva du er spesielt god i og at enhver type kunnskap er like viktig. Det å ikke klare å lese som barn var veldig tøft selv i et miljø med såpass mye aksept, men jeg forsto etterhvert at det å skape smykker var min egen måte å forklare hvem jeg er på og det å formidle mitt indre liv på. Jeg tror på mange måter at det ikke var noe jeg selv valgte, men noe som valgte meg.

nylig-oppdatert151

Kjendisene elsker Sophie Bille Brahe sine smykker. Bilder: instagram.com/sophiebillebraheltd

Hvorfor er smykker viktige generelt?

Smykker er som sagt først og fremst en måte vi kan kommunisere tanker og følelser på, si noe om vårt indre liv. De er viktige fordi de bærer med seg historier, enten giftemål, viktige merkedager, barn, familie, kjærlighet. Det er derfor smykker er viktige – fordi de er små, viktige historiefortellere.

Les også
5 kjappe motenyheter: Har du gått glipp av dette?

Hvilke tre adjektiver vil du bruke for å formidle Sophie Bille Brahe-smykkene?

Jeg liker å tenke at smykkene mine er poetiske, uanstrengte og flott utformet.

Hva i din karriere er du aller mest stolt av å ha oppnådd?

Det er så mange ting å velge mellom, men jeg tror kanskje det å lage en kapselkolleksjon i samarbeid med Sacai var ekstra spesielt. Jeg var så stolt over å se smykker sammen med de vakre klærne den sesongen.

Beskriv en dag i ditt liv med få ord.

Babyen min, Bordercollien min og businessen min. De tre B’er!

La oss bli litt filosifiske: Hva er meningen med livet for deg?

Sønnen min, hunden min, å gå langs en vindfull strand, drikke sprudlevann og alle sånne små ting. Det å virkelig nyte hver eneste dag er meningen med livet for meg.

 

sbb01

sbb10

 

Les også: – Jeg liker veldig godt ting som skinner! – Les om Annie Berners smykkemerke

Siste saker

Mest lest nå
Les mer