Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Hva er egentlig greia med den store sheet mask trenden?

Det er ikke lenge siden det begynte å poppe opp selfies opp på instagram av kjendiser som liknet mer på Hannibal Lecter enn seg selv.

Captionen fortalte at de brukte en «sheet mask» – et hvitt flak fylt til randen med remedier som skal transformere fjeset ditt til sin 18-årige utgave – eventuelt bare gi litt ekstra glød og ‘oumpf’.

Nå er disse maskene blitt standard for de vakre og berømte før et hvert event. Alle fra Victoria’s Secret-englene og Jenner-søstrene, til Kate Hudson og Chris Pratt er fans. Hva er greia med disse rare flak-maskene?

I likhet med en rekke andre finurlige hudpleie-løsninger ble sheet masks oppfunnet i landet som er verdensledende hva gjelder innovasjon innen hudpleie – Sør-Korea. Regjeringen der støtter forskning på kosmetikk med flere milliarder kroner årlig, og kvinnene i landet bruker mer penger på dette enn noen andre i verden. Det er helt vanlig å ha hudpleierutiner som består av opp mot 10 steg, de har nesten 2000 koreanske kosmetikkmerker å velge mellom – og tusenvis av hudpleieforretninger, i landet som bare er 1/4 av Norges størrelse.

Hudpleie-trendene fra Seoul suste på starten av 2000-tallet bort til Japan og Kina, og i årene som har fulgt har vesten både begynt å kjøpe opp i store monn og blitt sterkt inspirert av Koreansk kosmetikk.

I Norge har gruppa «Koreansk kosmetikk» på Facebook 21 000 engasjerte medlemmer som alle har slengt seg på trenden, og viser fram resultatet av flerfoldige lag av remedier og sheet masks. Marita Vestland, ekspert på koreansk kosmetikk og hoved-admin for gruppa, forteller at sheet masks er helt rått for å tilføre huden det lille ekstra.

Les også
Dette skjer i Oslo på 17. mai

– Enten det er næring, glød eller fukt du måtte trenge i din hudpleierutine, så har disse maskene en unik evne til å få ting til å absorberes dypt inn i huden. Dette er mye fordi sheet masks som oftest består av vannbaserte virkestoffer som har en høy absorberingsevne. I forhold til for eksempel tykkere ansiktsmasker som er krembaserte vil en sheet mask kunne pleie huden helt i dybden og gi deg resultatet du ønsker i løpet av kort tid, forteller Vestland til Melk & Honning.

Les også: Her er noen av de aller rareste koreanske skjønnhetsproduktene

Bilder av Jourdan Dunn, Ashley Graham, Chrissy Teigen og Chris Pratt med sheet masks

Bilder via instagram: @jourdandunn @theashleygraham @chrissyteigen @chrispratt

Ifølge henne finnes det tusenvis av ulike sheet masks, noe som gjør det umulig å ikke finne en maske som passer helt perfekt til din hudtype. 

– De fleste som bruker sheet masks regelmessig – meg selv inkludert – bruker forskjellige typer ettersom hva huden behøver den dagen. For eksempel så bruker jeg rikere masker om huden min er ekstra tørr en periode, eller om jeg føler det er noen kviser på vei så bytter jeg over til en maske som tar seg av dette problemet. Det er en utrolig lett og effektiv måte å holde huden i balanse på.

Vestland mener trenden vil ta av mer og mer, selv om den allerede er godt i gang.

– Fordelene med sheet masks er at du sparer tid, fordi en maske aldri behøver å være på mer enn 10-15 minutter. Den behøver ikke å skylles av, så det er enkelt å bruke hvor som helst, for eksempel på en lang flytur eller andre steder. Den kan brukes daglig etter at huden blir vant til det – i Korea bruker de aller fleste en sheet mask hver eneste kveld. Det er rimelig, i alle fall 9-10 ganger så rimelig, som vanlige ansiktsmasker. Og det er ekstremt beroliggende. Mitt tips er å oppbevare sheet maskene dine i kjøleskapet for å gjøre masken enda mer beroliggende. Spesielt på sommeren er dette perfekt. En kald sheet mask er helt fantastisk på solbrent hud.

Les også
Pizza og sushi er overalt på Instagram - hva er greia?

Her er den koreanske hudpleie-eksperten sine favoritter:

– Dearpacker Ampoule Sheet Masks – Whitening Treatment
Fantastisk maske som både jevner ut rødhet, arr fra kviser og tilfører huden rikelig med fukt.

Bilde av Dearpacker Whitening Treatment-masken

–Klairs Rich Moist Soothing Sheet Mask
En livredder om huden er i ubalanse. Tilfører rikelig med fukt, gir huden en fin glød og viktigst av alt; roer ned huden og forebygger urenheter. (Denne kan nå kjøpes på Coverbrands, Blush og hos Klairs norske hjemmeside)

Bilde av Klairs Rich Moist Soothing Mask
– Re:cipe Slowganic Sheet Mask – Peach
Masken tilfører ekstra næring, fukt og vitalitet til huden. Perfekt for de som har en hud som mangler både fuktighet og fett.  Gir også en nydelig glød til huden.

Bilde av Peach Slowganic Sheet Mask

Siste saker

Mest lest nå
Les mer