Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Den legendariske designeren holdt sin hundrede motevisning

Dries Van Noten startet sitt eget merke i 1986 og har siden da klatret opp på toppen av hierarkiet når det gjelder eksperimentell high fashion. Sammen med de såkalte «Antwerp six» – seks egenartede designere som samtidig gikk ut av Antwerp’s Royal Academy of Fine Arts på starten av åttitallet – har Van Noten for alvor vært med på å plassere den belgiske byen på motekartet.

I går viste han fram sin motevisning nummer 100 under moteuka i Paris.

Men til forskjell fra motevisning numer 50 som fant sted i 2004, der han bød inn motefolket på middag rundt et langbord som nærmest var like langt som en fotballbane, var gårsdagens visning en noe mer nedtonet affære i så måte.

Men helt vanlig var det likevel ikke: Den belgiske moteskaperen hadde nemlig booket legendariske modeller som tidligere har gått shows for han fra 1993 og fram til nå. Ekstremt velkjente fjes som Amber Valetta, Yasmin Warsame, Erin O’Connor, Carolyn Murphy, Liya Kebede, Kirsten Owen og den parisiske it-dama Caroline de Maigret ruslet alle nedover catwalken i hans fagerrike, mønstrete kreasjoner.

– Dette er kvinner som står for det jeg ønsker å fortelle, fortalte Noten selv i etterkant av showet ifølge Vogue.com

Kolleksjonen i seg selv tittet også i bakspeilet og hentet fram det som for fansene var velkjent prints fra hans tre tiår som designer. For de med snauere kunnskap om Noten sin print-historie, lå det også en liten guide med informasjon om dette på hvert sete. Dresser, masse ulike kåper, skinnende materialer, lave sko, androgynitet møter maskulinitet og lag på lag – alt sammen så avslappet og tilfeldig ut, med positivt fortegn og helt typisk Noten.

Selv om kolleksjonene til den belgiske designeren har blitt vist fram i Paris siden karrierens spede begynnelse, har han valgt å holde seg i sitt hjemland – der bor han i landlige omgivelser i en stor villa med 7 mål tomt sammen med sin partner Patrick Vangheluwe. Han er kjent for å verne om sitt privatliv, men i løpet av 2017 vil det komme en dokumentar om hans liv.

Kollasj med 5 forskjellige antrekk fra Dries Van Noten motevisning

Siste saker

Mest lest nå
Les mer