Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Dreamon til Melk: – Jeg satser alt!

dreamon_10_Fotor

Foto: Ellinor Egeberg

Anthony Osumanu Vartdal, bedre kjent under artistnavnet Dreamon, startet med musikk i tidlig alder. Allerede som 14-åring var beatboxing hans greie, men han beveget seg etter hvert over til rapping og slapp sitt første album i 2013.  Tre år etter slipper han nå sin andre EP «Crawl Before You Fly». Med albumet viser han at han nå har funnet sitt uttrykk  – både når det kommer til musikken og klesstilen.

Melk & Honning har tatt en prat med den moteinteresserte artisten, og fått et innblikk i hans favoritter fra klesskapet.

Bare dager før slippet møter Melk & Honning Dreamon i studioet. Han forteller at han kvelden før spilte inn musikkvideoen til tittelsporet på det nye albumet, og dermed er litt utkjørt. Han viser fram bilder fra innspillingen, og man kan se det skinner i øynene hans når han snakker om «Crawl Before You Fly» som kommer ut på fredag.

– Jeg satser alt. Jeg har lyst til å få det til i Norge, og jeg har lyst til å få det til internasjonalt. Jeg vil ta det så langt som det går! Jeg føler absolutt det er mulighet for det, forteller Anthony til Melk.

Han har jobbet med det nye albumet de siste to årene. Tekstene er et refleksjon av tankene han har hatt i løpet av denne perioden.

– Jeg har ikke tenkt så mye på som det må være radioformat eller noe sånt, jeg har bare lagd musikk jeg digger. Det er rett og slett en refleksjon av hvor jeg er i livet mitt, eller har vært de siste to årene – på godt og vondt.

Les også
6 nyåpninger i Oslo verdt å sjekke ut

dreamon_4_Fotor

dreamon_5_Fotor1

Maison Margiela sneakers, bukse fra Saint Laurent og t-skjorte fra H&M. Foto: Ellinor Egeberg

Ved siden av musikken er mote og klær en lidenskap. Anthony forteller at han alltid har vært opptatt av mote, men at føler det er først de siste årene at han har blitt flink og funnet sin stil.

– God stil for meg er å være selvsikker og trygg på eget uttrykk, og gå med ting som komplementerer deg. Ikke prøv å skrik for mye hvis du er en chill person – gjør det som føles ekte for deg! Stil er ikke bare klærne, det er hele attituden rett og slett.

Anthony gjorde sitt første kjøp av et designerplagg i 2012, og etter det har ballet på seg.

– Jeg var i Paris og kjøpte meg en t-skjorte til 2000 kroner og synes det var helt sjukt! Jeg skulle bare visst hvordan det kom til å utvikle seg, sier Anthony.

Saint Laurent ligger høyt på lista over yndlingsmerker, og skinnjakka fra det franske motehuset er en av favorittene i klesskapet. Hans yndlingssneakers er et par i nubuck-skinn fra Maison Margiela.

– Man kan trygt si at favorittmerket mitt er Saint Laurent, det er det jeg har valgt å investere mest i, forteller han.

Anthony forteller at han ofte har en simpel stil til hverdags. Favorittplaggene og -skoene sparer han til spesielle anledninger.

– Hverdagsuniformen min er veldig enkel og grei. Kanskje noen kule sneakers… eller egentlig er det beaters jeg vanligvis bruker til hverdags så jeg slipper å bekymre meg for at folk tråkker på dem. De kuleste sneakersene mine har jeg i skoboksen og sparer til spesielle anledninger! Ellers så går det i sorte bukser, en t-skjorte som kanskje har logo på seg og en skinnjakke.

dreamon_101_Fotor

Sneakers og skinnjakke fra Saint Laurent, bukse fra Tiger of Sweden og Iron Maiden t-skjorte fra Body Map. Foto: Ellinor Egeberg

dreamon_8_Fotor

Frakk og bukse fra Saint Laurent og genser fra Bape. Foto: Ellinor Egeberg

For noen år siden fant han ut at klesskapet begynte å fylle seg opp av for mange plagg som sjelden ble brukt, og la derfor ut en annonse på nettet – noe som utviklet seg til å bli en hobby.

Les også
STILORAMA: Felicia Noelle Donkor

– Det startet enkelt og greit med at jeg hadde veldig mye stæsj liggende. For eksempel mye BAPE som er et merke som kommer og går hele tiden, og det har jeg rocka siden jeg var 15-16 år og hadde skaffet meg en god samling med hoodies. Men jeg brukte de aldri, så da fant jeg ut at jeg skulle selge de, forteller 26-åringen.

De siste årene har han solgt og kjøpt designerklær på nett gjennom nettsider som eBay, Grailed og ulike forum og Facebook-grupper. Han har blant andre solgt designerplagg til sønnen til Arnold Schwarzenegger. Men han forteller han har lagt hobbyen litt på hylla etter at en Balmain-bukse til 5000 kroner ble borte i posten.

– I begynnelsen var det jo bare for gøy, og så har jeg tjent litt på det. Men jeg har aldri gjort det for pengene, det har ikke vært greia.

dreamon_6_Fotor

dreamon_7_Fotor

Acne jeans og Mitchell & Ness hockey-jersey. Foto: Ellinor Egeberg

Som de fleste andre har også Anthony eksperimentert litt med stilen opp i gjennom årene. Før gikk det mye i store bukser, store t-skjorter og caps. I 2013, da han lagde sitt første album, var han mye inspirert av sjangerene neo soul og RnB, som også gjenspeilet seg i klesstilen.

– Det var første gang jeg tenkte over at jeg ville ha et uttrykk som matchet musikken min, så da begynte jeg å kle meg deretter. Den stilen var litt «dapper», med skjorte under genseren med slips som syntes.

På den tiden var det Common som var hovedkilden til inspirasjon, spesielt da det kom til musikken. Men Anthony synes også den amerikanske hiphop-artisten hadde en kul og gjennomført stil som inspirerte han. Nå til dags nevner han rappere som Travis Scott, Tory Lanez, Bryson Tiller og G-Eazy som de han inspireres mest av.

Les også
Nå har kjendisene lagt sin elsk på Prada sin Cleo Bag

– Image er veldig viktig nå til dags. Du kan ha helt OK musikk men se fet ut og det vil folk like, mye på grunn av sosiale medier, tror jeg. Jeg sier ikke at det er nødvendig, men jeg tror du kan komme langt ved å bare ha et kult uttrykk. Musikken din trenger ikke nødvendigvis være fantastisk.

dreamon_3_Fotor

Limited Edition Common Project sko, Yohji Yamamhoto bukser, H&M t-skjorte, Gosha Rubchinskiy genser og Filippa K frakk. Foto: Ellinor Egeberg

Les også: Stilorama: Ingrid fra Highasakite

Siste saker

Mest lest nå
Les mer