Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Disse t-skjortene skulle selges til inntekt for veldedighet, men de lages på fabrikk i Bangladesh anklaget for å utnytte arbeidere

Disse veldedighets-t-skjortene er laget på Bangladesh-fabrikk anklaget for å utnytte arbeidere

Nå er salget stoppet.

Du har kanskje allerede sett de i sosiale medier. «Girl power»-t-skjortene har blitt avbildet på en rekke kjendiser, blant dem den britiske modellen og programlederen Holly Willoughby og Emma Bunton kjent fra Spice Girls.

T-skjortene med påskriften «girl power» forhandles online av motemerket F= som skal fremme female empowerment. Av de 28 pundene t-skjortene er priset til går 10 til Worldreader, en veldedig organisasjon som skaffer e-bøker til barn med spesielle behov.

Nå kan storavisa The Guardian avsløre at t-skjortene er laget på Dird Composite Textiles – fabrikken der over 100 arbeidere mente de hadde fått sparken etter å ha protestert mot lave lønninger. En kvinnelig ansatt hevder å ha blitt slått på ordre fra ledelsen og truet på livet.

Etter å ha blitt gjort kjent med avsløringene har motemerket stoppet salget av t-skjortene inntil videre. På sine nettsider har de publisert en respons på The Guardians artikkel.

T-skjortene skal stamme fra Stanley/Stella. Den Belgia-baserte leverandøren som nylig var i medienes søkelys da veldedighets-t-skjorter med påskriften «gender justice» ble promotert av Spice Girls. Også disse t-skjortene skal ha blitt laget på en fabrikk anklaget for å utnytte arbeidere. I en uttalelse sa Spice Girls-medlemmene at de var «sjokkerte og forferdet» over avsløringene.

Willoughby som tidligere i år delte et bilde av seg selv og Bunton iført t-skjortene på Instagram har ikke villet kommentere saken overfor The Guardian. Det har heller ikke Bunton, men grunnleggerne bak F= sier til avisa at ingen av de to fikk betalt for å reklamere for t-skjortene. Worldreader sier at de har stoppet å ta imot donasjoner fra salget av t-skjortene inntil videre.

Dette er t-skjortene som Spice Girls måtte beklage at de hadde promotert.

Hovedbilde via Instagram.

Les også: Raser mot Sats Elixia etter treningstøykritikk

Siste saker

Mest lest nå
Les mer