Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Disse utestedene kommer du (nesten) ikke inn på

Skal du feste på ferie i sommer? Da kan du egentlig bare glemme disse fem stedene – eller ta det som en utfordring. 

Uteliv er en selvskreven del av researchen man gjør når man skal på ferie. Men det viser seg gjerne fort at de stedene man helst vil dra ikke nødvendigvis er de som ligger på topp hos Trip Advisor. Vi har samlet fem av de vanskeligste dørene i fem populære feriebyer, like mye til advarsel som til inspirasjon.

Soho House Malibu, Los Angeles

Ikke så mye et utested som det er en medlemsklubb for drinker og mingling til alle døgnets timer. Soho House i Malibu er en av de siste installasjonene i det berømte Soho House-imperiet som har klubber over hele verden. Klubben er plassert på stranden og lover belinins, hummer og small talk med verdens kulturelite. Men huset er kanskje det vanskeligste å komme inn på av alle på denne listen. Ikke bare trenger du et Soho House-medlemskap, (som betyr rundt seks måneders venteliste, godkjennelse fra en anonym jury og rundt 18. 000 kr i året), du trenger et eget medlemskap kun for Soho House Malibu. Eller, selvfølgelig, en venn som har begge medlemskapene. Det vil kanskje være det letteste valget.

Bilde via Hollywood Reporter

Silencio, Paris

Du husker kanskje at Silencio er navnet på klubben Naomi Watts og Laura Harring drar på i David Lynch-klassikeren, «Mulholland Drive». Nå kan du også dra dit. Hvis du kommer inn, da. Silencio, som faktisk er eid av Lynch selv, sin dørpolicy er nemlig like snobbete som hjembyens landsmenn og kryptisk som filmen den er oppkalt etter. Medlemsavgiften er beskjedne 8.000 til 15.000 kroner årlig, pluss 700 kroner per måned. Ikke-medlemmer kan delta på festen etter midnatt så lenge de kan demonstrere en sterk forpliktelse til et profesjonelt kreativt felt eller bare selvsikkerhet – og god smak. (Utesteder i Paris er notorisk selektive på hvilke antrekk de ikke vil ha på dansegulvet.) Selv om det er relativt nytt (Silencio åpnet i 2011), har det allerede blitt kjent som byens fremste klubb for kreative, og trekker til seg en enorm menge håpefulle festere hver kveld. For medlemmer tilbyr klubben også tilgang til en restaurant, en bar, et privat screeningsrom, et kunstbibliotek og en konserthall. For ikke-medlemmer er adgangen begrenset til nattklubben som pulserer til discomusikk og adrenalinet til de heldige utvalgte som til slutt fikk slippe inn dørene.

Bilde via Silencio

Annabel’s, London

Selvfølgelig vil den eneste klubben i London dronningen selv har vært på (hun var der i 2003 og bestilte en gin martini, uten sitron), et av de mest eksklusive stedene på byens allerede lange liste over medlemsklubber og umulig-å-komme-inn-på hang-outs. Annabel’s har siden åpningen i 1963 ligget i Londons Berkley Sqaure, og flyttet for ett år siden ned et par dører ned for å åpne en enda større og stiligere klubb. Tidligere var Annabel’s befolket av rikmannsssønner, fedrene deres og damene de dater, men nå sikter klubben på å møte behovene til de unge, rike, berømte. Det som dog henger igjen fra klubbens aristokratiske fortid er en notorisk streng dresscode. Blant annet Stevie Wonder og The Beatles har berømt blitt nektet inngang grunnet for slappe klær. Sett bort fra det opplagte, som slips og ingen joggesko, forbyr kles-koden også synlige brystvorter, solbriller på kvelden og par som kler seg likt. Medlemskap til klubben er så ekslusivt at det er umulig å få tak i informasjon om hvor mye det koster og hva som egentlig skal til for å få navnet sitt på listen. Du kan forøke å score en invitasjon til Edward Enninfuls årlige BAFTA-etterfest i klubbens kjeller, eller, med riktig klær og selvtillit, smyge deg forbi dørvakten og påstå at du skal møte en venn i baren.

Bilde via Annabell’s

The Gilded Lily, New York

Slik navnet tilsier er The Gilded Lily, eller den gullebalgte lilje, en klubb hvor alt interiør er dekket av gull. Noe man ikke skulle trodd når Google Maps viser at du har kommet til riktig sted; Inngangen er en industriell heis i en sidegate i New Yorks trendy Meatpacking District. På innsiden er dog klubben en gull-gruve møblert av kjendiser i tusen dollar-antrekk. Klubbens ledelse sier at de har rett til å være selektive om hvem de slipper gjennom de gullbelagte dørene. Det er et krav for eksempel at alle damer har på seg hæler. Du kommer med andre ord ikke til å se en tysk turist i «Jeg elsker New York»- tee på The Gilded Lily. Kanskje like greit, med tanke på at en runde drinker på dette stedet vil påføre alvorlige skade på den gjennomsnittlige lønnslippen. Dette er dog et av de minst kompliserte stedene å komme seg inn på denne listen. Er du riktig kledd og oppfører deg pent, vil et høflig smil ofte trekke deg opp til gullstandard. Men er det verdt det? Klubben har en ussel 2 av 5 stjerner på Yelp, signert festgjengere som ikke kom forbi dørene og derfor mener stedet er «søppel».

Bilde via New York Times

Berghain, Berlin

Ingen liste over eksklusive utesteder er komplett uten Berlins techno-kirke, Berghain. Notorisk umulig å komme inn på og, takket strengt bildeforbud, like vanskelig å kunne overtale noen om at man har vært, har klubben den strengeste og mest kryptiske dør-policyen i verden. I døren står som oftest Sven Marquardten, en enorm mann med piggtråd tatovert i ansiktet. Han bestemmer om du er verdig en plass på festen eller ikke. Og hva om skal til for å komme forbi han er i teorien umulig å vite. Men etter litt halvhjertelt internett-research finner man fort ut at det er noen fellestrekk blant de som får være en del av festen; snakk tysk, ikke gjør for mye ut av deg (verken i oppførsel eller klesveien), ikke kom i store gjenger, vær glad i techno og håp på det beste. Om du er en av de heldige få som kommer gjennom dørene blir du møtt av utallige rom med alt fra orgies til iskrem-servering, omfavnet i den beste technoen du kan høre. Klubben åpner fredag kveld og stenger mandag morgen, så om du først er inne gjelder det å holde seg der så lenge som mulig. Ved inngang får du klistremerke over begge kameraene på telefonen, så lykke til med å dokumentere oppholdet.

Bilde via Metro

Hovedbilde: Vogue

Les også: Insider-tipsene til Berlin: Polina Sova

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Siste saker

Mest lest nå
Les mer