Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Billie Eilish iført plagg fra Gucci som mange søkte etter i etterkant
Billie Eilish på Grammy Awards tidligere i år. Bilde: Amy Sussman/Getty Images

Disse moteøyeblikkene gikk viralt i 2020

Kjendislookene som fikk oss til å google som gale.

Moteplattformen og søkemotoren Lyst slipper hvert år sin This Year in Fashion-liste. Der forteller de hva som havnet på toppen av kransekaka innen mote det året. Nå er årets liste ute.

Melk kunne tidligere denne uken fortelle om plaggene- og accessoirene flest søkte etter. Der havnet blant annet vesken som allerede er kåret til tiårets viktigste og skoene alle elsker å hate. Et knippe mer eller mindre opplagte koronarelaterte ting fikk også plass på lista, slik som joggebukser og munnbind.

Så er turen kommet til moteøyeblikkene som fikk folk til å google som gale.

Her finner man blant annet Rihanna iført durag på forsiden av Vogue – et øyeblikk som var historisk, ettersom ingen toneangivende motemagasiner hadde latt noen bære det på forsiden før.

Den såkalte #pillowchallenge fikk influencere til å poste bilder av seg selv kun iført en hodepute festet til forsiden av kroppen med et designerbelte, under første lockdown i våres. Dette gjorde at mange søkte etter stilige belter for å selv kunne joine challengen.

Et annet viktig øyeblikk var da Billie Eilish dukket opp på Grammys i full habit fra Gucci – inkludert et munnbind signet det italienske luksusmotehuset. Dette skal ha ført til en økning i søk på hele 242 prosent etter munnbind fra Gucci de påfølgende 24 timene.

Sist, men ikke minst; påtroppende visepresident i USA, Kamala Harris sin hvite buksedress med bluse med pussy-bow på innsettingsseremonien, da det ble kjent at Joe Biden hadde vunnet presidentvalget.

Det ble kjapt et av de mest minneverdige moteøyeblikkene i 2020.

Søket etter hvite kvinneklær skal ha økt kraftig. Buksedressen var signert den venezuelanske designeren Carolina Herrera som tidligere har kledd opp noen av historiens mest kjente førstedamer slik som Jacqueline Onassis, Laura Bush og Michelle Obama

Påtroppende visepresident i Usa, Kamala Harris. Bilde: Tasos Katopodis/Getty Images

Les også: Norske Hodo Musa står bak en av årets mest googlede kjendis-looks

Siste saker

Mest lest nå
Les mer