Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Skincity skincare
Alle bilder: Skincity

Disse hudpleieproduktene fra SKINCITY skincare redder oss i vinter

Hudpleieeksperten fra SKINCITY skincare deler sine beste tips.

Med kaldere og krispere vinterluft får huden andre behov enn når det er sol og varme ute. I et hav av hudpleieprodukter og muligheter, er det vanskelig å vite hva man egentlig trenger.

SKINCITY skincare tilbyr profesjonell hudpleie for alle hudtyper og hudtilstander, utviklet og formulert av erfarne hudterapeuter sammen med Sveriges beste hudpleiekjemikere. Dette er avansert hudpleie – på en enkel måte.

Alle produkter fra SKINCITY skincare er veganske og ingrediensene er valgt ut med respekt for naturen og miljøet. Flere av disse er laget i Sverige av produsenter med lang erfaring fra produksjon av ledende hudpleieprodukter. I tillegg er de lommebokvennlige uten å gå på kompromiss med kvalitet.

Så hvilke produkter bør være med i enhver hudpleierutine – ikke minst på vinteren? Hvilken rekkefølge skal man egentlig bruke øyekrem, serum og solkrem? Og hvilke feil gjør så å si alle når det kommer til hudpleie?

Her deler kosmetisk dermatologisk sykepleier Caroline Hagehaugen hos SKINCITY, hennes beste tips fra merket SKINCITY skincare.

– Den perfekte hudpleierutinen består av flere ulike steg, slik at den kan møte hudens mange behov. Uavhengig av hudtype og hudtilstand vil jeg på morgenen anbefale Soft Foaming Cleanser

– Et av de viktigste stegene i en hudpleierutine er ansiktsrensen. Dette for at huden skal være ren og fri for smuss slik at de resterende produktene i rutinen får maksimal effekt. Deretter bør man legge til First Concentrate.

Skincity skincare
Kosmetisk dermatologisk sykepleier Caroline Hagehaugen hos SKINCITY.

– Dette serumet passer for alle hudtyper og inneholder blant annet niacinamid, C-vitamin og lakrisrotekstrakt. Denne kombinasjonen gir en multifunksjonell effekt på huden som fukter, beroliger, balanserer, jevner ut hudtone og hudtekstur samt gir antioksidantbeskyttelse.

– Det er alltid viktig å avslutte morgenrutinen sin med en dagkrem med solbeskyttelse hver dag hele året, så her vil jeg anbefale SPF50 Light Emulsion. Dette for å beskytte mot de skadelige UV-strålene, som også er det beste forebyggende tiltaket man kan gjøre når det kommer til aldringstegn. 

Les også
Kinesisk selskap kjøper seg inn i Holzweiler

Bruk rabattkode Melkoghonning25 for 25% rabatt på produktene kjøpt online (gyldig t.o.m 31.12.2021).

Og hvilke produkter bør man bruke på kvelden?

– Det er spesielt viktig å rense huden på kvelden, da huden har vært utsatt for mye gjennom dagen. En rens vil løse opp i smuss fra forurensning, overflødig talg, solbeskyttelse og makeup. I likhet med morgenrutinen vil Soft Foaming Cleanseren være et steg alle bør bruke på kvelden. 

Videre kan man legge til et Second Concentrate serum tilpasset sin hud og behov, for å jobbe målrettet med en hudtilstand.

– Et serum inneholder småmolekylære ingredienser i konsentrert form som kan penetrere dypt ned i huden, så i dette steget skreddersyr du virkelig hudpleierutinen etter hva akkurat din hud har behov for.

– Et Second Concentrate som kan passe alle hudtyper er Rich Moisture Second Concentrate som øker hudens fuktnivåer, både på hudoverflaten og i dybden. 

– For å beskytte huden mot fukttap og låse inn alle ingrediensene fra tidligere steg i hudpleierutinen vil jeg anbefale å avslutte med en god fuktighetskrem, som 24H Light Emulsion for kombinert/fet hudtype eller 24H Rich Emulsion for normal/tørr hudtype.

Hvilken rekkefølge skal man egentlig påføre produkter som øyekrem, serum, toner, fuktighetskrem og solkrem?

– En bra tommelfingerregel for påføring av produkter er å gå fra «tynt til tykt“ konsistensmessig, hvor du begynner med det letteste produktet nærmest huden, for så å avslutte med en rik krem eller olje, og SPF. Dette gjør at ingrediensene i produktene kan nå de nivåene i huden hvor de har best effekt.

– Rekkefølgen vil bli rens, toner, serum, øyekrem, fuktighetskrem og solkrem. 

Hvilken feil gjør så å si alle når det kommer til hudpleie?

– En vanlig feil mange gjør er først og fremst å bruke feil produkter til sin hud, som kan føre til at huden blir ubalansert. Det kan jo være litt vanskelig å vite hvilken hudtype man har hvis ikke man vet hva man skal se etter, som fort kan resultere i at man for eksempel bruker for talgregulerende produkter som tørker ut huden og gjør den dehydrert. Da kan huden føles stram og tørr, samtidig som den blir blank i løpet av dagen.

Les også
9 veganske kafeer i Oslo

En annen feil mange gjør er å være litt utålmodige, da man helst vil se resultater så fort som mulig og går for fort frem med aktive ingredienser.

– Når man begynner med nye hudpleieprodukter tar det ofte tid før man vil se de synlige resultatene på huden. Hvor lang tid det tar kan variere ut i fra hvilken effekt man ønsker og ikke minst utgangspunktet ved start. Det er ikke uvanlig at det fulle resultatet kommer etter ca. 6-12 måneder, men man kan selvsagt se gode resultater tidligere. Det vi vil se er at det skjer noe med huden og at det gradvis går fremover.

– Det er heller ikke uvanlig at huden kan havne i ubalanse når man begynner med nye produkter, hvor den i en periode kan oppleves verre enn før man begynte med den nye rutinen.

En tilvenningsperiode pågår vanligvis mellom 2-8 uker, før man kan se at huden balanserer seg og beveger seg i riktig retning.  

Hva er de vanligste hudtilstandene?

– Noen av de vanligste hudtilstandene som vi ser er spesielt en dehydrert/fuktfattig hud, samt en sensitivisert hud med en svekket hudbarriere. Har man en dehydrert hud er overhuden fuktfattig noe som er svært vanlig og kan ramme alle hudtyper.

Problemet kan oppstå av flere ulike årsaker, men kommer ofte av bruk av feil type produkter, mangel på fuktgivende pleie, svært kaldt klima eller mye sol, ifølge Hagehaugen.

– En sensitivisert hud kan komme av både indre og ytre påkjennelser slik som for eksempel bruk av medisiner, sol og miljøforurensning, eller bruk av for sterke produkter på huden som kan lede til overeksfoliering. Når huden svekkes, kan hudens egne beskyttende barriere havne i ubalanse, og dette kan lede til tørrhet og irritasjon. 

– For å behandle en sensitivisert hud med en svekket hudbarriere må man bygge opp den beskyttende barrieren igjen. Det gjør man ved å tilføre huden beroligende og reparerende ingredienser, som ceramider og bisabolol. 

Les også
Derfor er Devon Ross motebransjens nye yndling

Soft Calming Second Concentrate vil her være et godt produkt å legge til i rutinen sin da den er spesielt laget for en sensitiv eller reaktiv hud med en svekket hudbarriere og jobber beroligende og reparerende på hudbarrieren. 

– En dehydrert hudtilstand bør ha fokus på lette produkter som kan penetrere dypt ned i huden, slik som Rich Moisture Second Concentrate med fuktbindende ingredienser som for eksempel hyaluronsyre, PHA-syre og glycerin.

– Det er også viktig å løse opp i de tørre og gamle hudcellene som har samlet seg på hudoverflaten, hvor de fuktighetsgivende Moisture Glow Padsene med mildt eksfolierende PHA syre er et godt alternativ. 

Hvor bør fokus ligge nå når vi går inn i vintersesongen med kaldt vær og vind?

– Når været blir kaldere og luften blir tørrere, opplever mange at huden endrer seg i form av at den blir mer stram, tørr og ubalansert, og følgende har behov for mer fukt og næring.

– Her er det viktig å bruke en mild og gjerne fuktighetsgivende eksfoliering, slik som Milky Moisture Peeling rundt en gang i uken for å sørge for at huden er fri for gamle og tørre hudceller slik at de fuktighetsgivende ingrediensene får trukket tilstrekkelig inn i huden. 

Barrier Building Second Concentrate er et dypt fuktighetsgivende serum for tørr eller dehydrert hud med hudbarriere i ubalanse. Det er utmerket for alle hudtyper når det er kulde og vind ute, for å beskytte huden mot dehydrering.

– Mange foretrekker også et litt rikere krem på natten i de kaldere månedene. Her vil den næringsgivende 24H Barrier Extreme Cream være en herlig 24-timerskrem som gir huden beskyttelse mot ytre påkjennelse og hjelper den med komme i balanse.

Bruk rabattkode Melkoghonning25 for 25% rabatt på produktene kjøpt online hos SKINCITY skincare (gyldig t.o.m 31.12.2021).

Les mer

Nyeste saker fra Melk og Honning