Disse emojiene kommer i 2020

Hva hadde vel verden vært uten emojis?

Nå, som mobilen er som en kroppsdel å regne er det fint vi kan uttrykke oss med små ikoner. Emojiene ble – som så mye annet – oppfunnet i Japan på 90-tallet, men ble popularisert globalt via meldings- og chattetjenester, feks MSN messenger og senere Facebook messenger. I våre dager diskuteres det om emojis faktisk er et helt eget språk.

Hvert år utvikles nye emojier på de ulike plattformene, både for å inkludere ulike grupper av befolkningen, i tillegg til populære objekter og ting folk har savnet.

Nylig kunne Apple avsløre de nyeste emojine som blir å finne på en mobil nærme deg i løpet av 2020, skriver bloggen emojipedi.org.

Der kommer de med en sniktitt på hvordan de ulike symbolene kommer til å se ut:

Foto: Apple / Emojipedia composite.

Her ser man at både en ninja, en russisk dokke, et anatomisk korrekt hjerte, en bever, en boomerang, en piñata og en kopp med bubble tea er blant nyhetene.

Det som kanskje er litt overraskende er tiden det tar å utvikle hver emoji. Hver bedrift, slik som Samsung, Apple og Facebook, utvikler i løpet av mange måneder sitt helt eget design, før den totale pakken med emojier legges inn i en oppdatering man laster ned.

Les også: Dette er plantene som vil dominere feeden din i 2020

Politisk ladet emoji – og en fornærmet italiener

Den mest aktuelle emojien som kommer til høsten er nok lungen. Den har fått en betydning få visste om da den først ble lansert, grunnet både koronaviruset og den mye omtalte hendelsen der politifolk kvelte George Floyd.

Ikke alle emojis er like ladede eller har en helt åpenbar betydning.

Bloggen Emojipedia forteller at den mest diskuterte emojien i år er en italiensk håndbevegelse som mange kjenner til, men som ikke utelukkende er positiv; «Italian Hand».

Det å vise to fingre klemt sammen er et velkjent uttrykk i Italia, men brukes gjerne som en fornærmelse eller uttrykker frustrasjon.

Andre ting emoji-fans kan glede seg over er detaljene de nye emojiene har. Utviklerne har virkelig forsøkt å ta dette til et nytt nivå nå. Bare for å nevne noen eksempler har piñataen fått ni spisser, og den meksikanske retten Tamale ser nærmest ekte ut.

Apple har også utviklet disse emojiene, med ulike fargerike munnbind, som passer godt når man skal uttrykke noe i forbindelse med COVID-19:

Det er ennå ikke helt klart akkurt når alle disse nye emojiene kommer ut, men mest sannsynlig i oktober skriver emodjipedia.org.

Les også: TikToker rangerte kjendiser etter høflighet – se hva Hailey Bieber svarte henne