Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Dette vil vi lese i påsken

Dette vil vi lese i påsken

Bøker og magasiner perfekt for både bypåske og på fjellet.

Haruki Murakami: «Drapet på kommandanten, bok 1»

Den kritikerroste japanske forfatteren Haruki Murakami kom i år med boken «Drapet på kommandanten, bok 1», og anmelderne elsker den. «En trettiseks år gammel portrettmaler blir dumpet av konen. Han flytter ut på dagen og ender til slutt opp i et hus oppe i fjellene. Huset har tilhørt en berømt gammel maler. Snart begynner det å skje merkelige ting. På loftet finner han et uhyggelig maleri, «Drapet på kommandanten», laget av den tidligere eieren».

Michel Houellebecq: «Serotonin»

«Florent-Claude Labrouste er en depressiv agronom, hjemsøkt av sin fortid, i eksistensiell bevegelse mot et bakteppe av et samfunn i krise. Han er lei av jobben og enda mer lei av sin unge, overfladiske japanske samboer, som han bare har forakt til overs for. Etter å ha overveid å drepe henne, bestemmer han seg heller for å gå for en frivillig forsvinning. Han vender tilbake til sine røtter på bygda i et Frankrike som er ødelagt av globalisering og EUs liberale». «Serotonin» er det perfekte valget for deg som enten allerede liker forfatteren Michel Houellebecq – eller som vil bli kjent med ham nå.

Lina Wolff: «De polyglotte elskerne»

I 2018 kom det som var «Årets svenske bok i 2016» ut på norsk. «De polyglotte elskerne» er en flerstemt roman ført i pennen av Lina Wolff. Mannens blikk på kvinnen er i sentrum, men også selve forførelsen, ydmykelsen og maktkampen. Wolff behersker balansen mellom mørkt humoristisk, intenst og intelligent om seksualitet og språk. Og nettopp her kommer det polyglotte – flerspråklige – i hver og en av oss frem.

Les også
Kjenner du til det norske smykkemerket Afrodite by MG?

Patti Smith: «Just Kids»

«Just Kids», ført i pennen av en av verdens største artister, Patti Smith, er blitt en klassiker. En bok Johnny Depp har kalt «et poetisk mesterverk», og som du kan lese igjen og igjen. Den fortjener en plass ikke bare som påskelektyre, men fast i bokhyllen. Bli med inn i Patti Smiths verden, og ta del i hennes ønske om å bli poet og kunstner. Veien mot dette deler hun med en mann som på sin side ønsket å utfordre fotokunsten, nemlig Robert Mapplethorpe. Boken formidler en utrolig reise og ikke minst det brennende ønsket om å leve av og for kunsten. Bli med på innsiden av det ikoniske Hotel Chelsea på Manhattan og ta del i det spennende kulturlivet på tidlig 1970-tallet.

The Gentlewoman

Av og for fantastiske kvinner. Det er få magasiner som samler like mange kule damer i samme utgave som «The Gentlewoman». Magasinet kommer ut fire ganger i året, og hver utgave feirer den moderne kvinnen. Med fokus på personlig stil og hvordan kvinner faktisk ser ut, kler seg og tenker. Featurejournalistikk og foto er i fokus, og alt blir gjort på en intelligent måte. Sesongens utgave har den amerikanske kunstneren Cindy Sherman på to ulike forsider. Henne blir du bedre kjent med i magasinet – sammen med flere andre spennende kvinner som Paula Gerbase, Bel Powley og Amika George.

Time Magazine

Time Magazine kårer hvert år de 100 mest innflytelsesrike personene i verden. For første gang noensinne er nesten halvparten av disse kvinner. I papirutgaven av magasinet, og på nett, kan du lese om alle navnene på listen skrevet om av andre profilerte mennesker. Michelle Obama for eksempel er ført i pennen av Beyoncé. Den svenske 16 år gamle miljøaktivisten Greta Thunberg har fått en plass på listen, det samme har skuespiller Sandra Oh og artist Taylor Swift som begge i tillegg pryder hvert sitt cover.

Les også
Nå er Gym Lips en TikTok-trend

Vogue Paris + Italia

Forstår du verken fransk eller italiensk? Frykt ikke. Dette er gjerne Vogue-utgavene med de mest interessante stylingene og de beste moteseriene. Månedens utgave av franske Vogue kommer med tre ulike forsider, blant annet med et iøynefallende bilde av den populære modellen Adut Akech. I magasinet er blant annet en hyllest til tidligere Chanel-designer Karl Lagerfeld som døde i februar i år. Mer Chanel finner vi også i Vogue Italia. På forsiden av magasinet med tittelen «Love at first sight» er modell Rianne Van Rompaey kledd i antrekk fra det erkefranske luksusmotehuset.

Bonus: Vogue Collections

Mer inspirasjon får du i Vogue Paris’ spesialutgave som inneholder alt av trender for våren og sommeren 2019: De sterkeste kolleksjonene fra de viktigste designerne og motehusene og de største trendene og tendensene fra den internasjonale catwalken. Så kan du bruke påsken på å oppdatere deg.

Hovedbilde: The Gentlewoman.

Les også: Her kan du spise påskebrunch i Oslo

Siste saker

Mest lest nå
Les mer