Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Dette spiser matinfluencerne på nyttårsaften
Foto via Marie Claire

Dette spiser matinfluencerne på nyttårsaften

Inspo til den store festen.

Det er nok en underdrivelse å påstå at de aller fleste av oss ser frem til å avslutte 2020 og ringe det nye året inn. For for et møkkaår det har vært.

Da er det kanskje desto viktigere å feire nyttårsaften – med smittevern i fokus, så klart – med en skikkelig digg middag.

Dette står på menyen til matinfluencerne på årets siste fest.

Helles Kitchen

– Dette er den verste dagen i året. Jeg ender alltid med å grine – med eller uten grunn. Nyttårsaften for meg er en emosjonell dag. Jeg vet ikke hvorfor det er slik, men jeg liker ikke avslutninger, og 31. desember er definitivt en avslutning, sier Helle Øder Valebrokk bak Helles Kitchen til Melk.

Dette spiser matinfluencerne på nyttårsaften
Helle Øder Valebrokk. Foto: privat

– I år kan det være jeg heller griner av glede og tenker på at alt blir så mye bedre i 2021 – i alle fall litt utpå året når «det du vet» slutter å stikke kjepper i hjulene.

– Hva pleier du vanligvis å spise på nyttårsaften?

– Som med det meste i livet, liker jeg ikke å gjøre ting flere ganger, og derfor har jeg ingen fast meny på nyttårsaften – ei heller på julaften. Vi spiser det vi har lyst på og det vi snubler over i butikken.

– Det kan være fugl eller fisk, rett og slett. I år sitter vi på toget hjem fra Røros på nyttårsaften, og hva vi har med av lokale delikatesser fra den delen av landet bestemmer kveldens meny. Men med tanke på at Røros er kjent for å ha bra reinsdyr, skal du ikke se bort ifra at det havner på bordet.

Reinsdyr på nyttårsaften?
Kanskje det blir reinsdyr på nyttårsaften? Foto: Helle Øder Valebrokk

Hun mener at forrett hører med til staskvelder. Ettersom hun ikke er så glad i stive middager, tar de forretten stående ved kjøkkenøya.

Blinis
Blinis. Foto: Helle Øder Valebrokk

– Jeg tenker det går mot enten løyrom eller lakserogn på blinis og Champis, eller et kult aperitivokonsept med skinke, oliven, bruschetta og Spritz eller Negroni til. Forrett som kan spises med fingrene er alltid avslappende og koselig.

Italiensk aperitivo
Italiensk aperitivo. Foto: Helle Øder Valebrokk

– Hva spiser du til dessert på nyttårsaften?

– Sitter man fremdeles med middagen når klokken nærmer seg midnatt, vil jeg ikke være party pooper som må stress-servere dessert. En iskake eller semifreddo som kan tas ut hvis noen føler for dessert, eller som kan serveres litt utpå natten.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

– Semifreddo er perfekt for den kan smaksettes med akkurat det du måtte ønske. Alt fra bær, nøtter, kaffe, popping candy eller sjokolade. Det er bare å piske eggedosis og blande med pisket kremfløte og så sette i fryseren med de smakene du liker.

Spritz til den store festen? Foto: Helle Øder Valebrokk

– Hva slags drikke skal du ha til maten?

– Til aperitivo går jeg for enten Aperol- eller Campari Spritz. Vil jeg ha fart i festen serverer jeg Negroni. Går jeg for blinis og løyrom eller lakserogn, blir det Champis. Da blir det nok min favoritt Bulles de Comptoir fra Charles Dufour.

Et tips er å sørge for å ha noe godt til den som ikke drikker alkohol.

– Sparkling Tea fra Copenhagen Sparkling Tea Company har fantastiske musserende drikker uten alkohol. De anbefales også til de som bør ta en alkopause i løpet av kvelden.

Julies Matblogg

Julie Ilona Balas. Foto: privat

– Pleier vanligvis å spise sjømat, eller ha en stor buffet med masse forskjellige småretter – men da er det alltid noe sjømat involvert. I år skal vi feire på fjellet, og kjøper med oss masse digg sjømat på vei ut av byen, sier Julie Ilona Balas bak Julies Matblogg til Melk.

Julies Matblogg
Sjømat på nyttårsaften? Foto: Julies Matblogg

– På menyen er det helstekt piggvar, kamskjell, sjøkreps, perlepoteter, fennikelsalat og skagenrøre. Etter dette året fortjener man alt som er godt!

Sjøkreps på nyttårsaften?
Pasta med sjøkreps. Foto: Julies Matblogg

– I år blir det østers med vodka og pickles, og blinis med løyrom til forrett. Og salt chips man kan dyppe i løyromdipp. Kanskje det beste jeg vet?

Dette spiser matinfluencerne på nyttårsaften
Løyromsdipp. Foto: Julies Matblogg

Hva spiser du til dessert på nyttårsaften?

– Tenkte å prøve meg på karamellpudding i år. Har aldri laget det før, så det er jo ikke sikkert det blir bra. Hvis det ikke går så bra, har vi sikkert spist oss mette på sjømat og god vin.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops
Champagne
Ingen nyttårsaften uten Champagne. Foto: Julies Matblogg

Hva slags drikke skal du ha til maten?

– Det blir for det meste Champagne og smørrete hvitvin! @Fyllechatten har oversikt. Kan også tipse om en supergod Crémant som et litt rimeligere alternativ. Tissot sin Crémant du Jura 2018 smaker brioche, kjeks, nøtter, eple og har bittesmå bobler for 200 kroner.

Dette spiser matinfluencerne på nyttårsaften
Cremant til nyttår? Foto: Julies Matblogg

Hva er et must for deg på nyttårsaften?

– Å være sammen med de jeg er glad i, kona og gode venner. I år kan man jo ikke være like mange samlet, så derfor har jeg hatt en ekstra liten nyttårsaften tidligere i desember. God mat og drikke må man ha, også planlegger jeg å gå i pysjen absolutt hele dagen.

Les også: 6 gode bobler til nyttårsaften

Siste saker

Mest lest nå
Les mer