Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
17. mai i Oslo. Foto: Instagram/ @blaaoslo
Foto: Instagram/ @blaaoslo

Dette skjer i Oslo på 17. mai

Melk & Honnings Osloguide til 17. mai.

Feire nasjonaldagen i hovedstaden? Etter mye frem og tilbake ser det endelig ut til at det blir fint vær på 17. mai. Ingenting er som å nyte en is i sola med korpsmusikk i gatene. Det blir ikke mer nasjonalromantisk enn det.

Hvis du skal feire i Oslo og ikke helt har spikra opplegget etter frokosten, så kan vi hjelpe deg litt på veien.

Her er 9 steder du kan dra etter champagnefrokosten.

Birkelunden Mannskor

Hvor: Birkelunden (naturligvis)

Tradisjonen tro er det 17. mai-konsert med Birkelunden Mannskor på Birkelunden i år også. Kl. 14.00 starter konserten – men det er lurt å være tidlig ute, for her blir det mange folk. Ta med venner og familie, og nyt dagens femte is til sang og musikk fra gutta.

Ingen 17. mai uten Birkelunden Mannskor. Foto: Instagram/ @birkelundenmansskor
Foto: Instagram/ @birkelundenmansskor

Ingensteds // Ovenpå // Bortenfor

Hvor: Brenneriveien 9

Er du klar for en 15-timers nasjonaldagsfest på Ingensteds? Med 15 DJ´s på lista og hele fire dansegulv blir det en storslått 17. mai-feiring fra morgen til kveld. Her er det fest både inne og ute, så ikke glem solkrem og solbriller.

Foto: Ingensteds

Blå

Hvor: Brenneriveien 9C

Nedi dumpa ved Akerselva inviterer Blå til feiring fra tidlig til sent. Uteserveringa er åpen og med det været som er spådd, så lover det godt. Med DJ-maraton og skamløs dansing er det klart det blir en feiring med fyr og flamme.

Feire 17. mai på Blå? Foto: Instagram/ @blaaoslo
Foto: Instagram/ @blaaoslo

Brokeboys Superstar

Hvor: Californebu

Oslo kollektivet Brokeboyssuperstars* inviterer til feiring av nasjonaldagen på Californebu. De hoster et big blockparty fra kl. 18.00 til 23.00, og et big warehouse party fra kl. 23.00 til 03.00. Det blir DJ sets fra Brokeboyssuperstars* og venner, special guests, shows og shutdown vibes. Dette blir tidenes feiring!

Foto: Instagram/ @brokeboyssuperstars
Foto: Instagram/ @brokeboyssuperstars

Utendørs

Hvor: Ullevålsveien 28

Les også
Den fineste festivalmoten fra Piknik i Parken 2024

Hva er vel bedre enn å feire 17. mai på St. Hanshaugen i sola? Utendørs sitt arrangement i år er veldig populært og pågangen er stor. Det er fullbooket, men det vil være muligheter for drop-in hvis du er tidlig ute. Dørene åpner kl. 11.00.

Foto: Instagram/ @utendoers
Foto: Instagram/ @utendoers

Jaeger

Hvor: Grensen 9

Med flere DJ-er enn noen gang, inkludert et internasjonalt besøk, lover Jaeger at årets 17. mai ikke blir som noen andre. De sparker i gang festen på Gårdsplassen fra kl. 12.00, og fortsetter med DJ-maraton utover dagen, kvelden og natta.

Feire 17. mai på Jaeger? Foto: Instagram/ @jaegeroslo
Foto: Instagram/ @jaegeroslo

17. mai-komitéens festkonsert

Hvor: Karpedammen scene, Akershus Festning

Den årlige 17. mai-komiteens festkonsert har lang tradisjon, og er en viktig del av 17. mai-programmet i Oslo. Oslo symfoniorkester deltar for 30. gang og i år er Emelie Hollow gjest. Sammen med musikalske talenter fra Edvard Munch videregående skole, Foss videregående skole, Hartvig Nissens videregående skole, Subsdans Minions og Oslo kulturskole lager de årets festkonsert.

Konserten er gratis og åpen for alle.

Foto: Oslo kommune
Foto: Oslo kommune

Grand Cafe

Hvor: Karl Johans gt. 31

Hvis det skulle ha seg sånn at champisfrokosten ryker, så kan det hende du har hell i uhell og rekker et riktig godt frokostmåltid på Grand Café.

Har det seg sånn at champagnefrokosten går på skinner, og du trenger kun et sted å spise en bedre middag, så ønsker Grand Café deg velkommen fra kl. 11:30. De serverer en 3-retters meny som består av grønn asparges, andebryst eller piggvar og pavlova.

NB! Du må booke bord.

Foto: Instagram/ @grandcafeoslo

Vippa Oslo

Hvor: Akershusstranda 25

Lyst til å spise brunsj, lunsj eller middag med gode venner og familie til utsikten av havet? Da er det Vippa Oslo du må dra til på nasjonaldagen. Her er det et variert utvalg av mat, noe godt du kan ha i glasset og muskk fra dj-er. I finværet lover dette bare bra for den store dagen.

F17. mai på Vippa. oto: Instagram/ @vippaoslo
Foto: Instagram/ @vippaoslo

Les også: Veganergutta sine tips til 17. mai-frokosten

Siste saker

Mest lest nå
Les mer