Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Dette skjer i Oslo i høstferien
En konsert med Doglover95 er blant det du kan få med deg denne uka. Foto: Shawn Arvind

Dette skjer i Oslo i høstferien

Quiz, skeiv utstilling, konserter og vafler.

Ikke før har man kommet inn i hverdagen med jobb og skole, før det (heldigvis) er tid for en liten ferie igjen. Men kanskje føler du deg lite inspirert til hva du kan finne på denne uka?

Hos Melk & Honning har vi derfor laget en oversikt over det som skjer i Oslo i høstferien.

Her er det alt fra kunstutstillinger til konserter, quiz og vafler, så heng på.

Les også: 6 serier du kan binge nå

Konsert med Doglover95 hos SALT.

Doglover95’s eklektiske musikalske uttrykk har referanser til artister som Tyler the Creator, Frank Ocean og Arca, skrives det på Facebook-eventet. Fredag 7. oktober kan du se den norske artisten sin releasekonsert for andreskiva på den arktiske scenen på Salt. Kjøp billetter her.

Standup på klubbscenen hos Latter.

På klubbscenen på Latter er det stadig nye komikere som skal i ilden. I høstferien er det Sturla Berg-Johansen, Christer Torjussen og Isalill Kolpus som skal prøve å få deg til å le. Tirsdag 4. – lørdag 8. oktober. Kjøp billetter her.

Atle Antonsen og Bård Tufte Johansen: 12 gode råd – fra to menn med lav utdanning hos Chat Noir.

Apropos latter. I Atle Antonsen og Bård Tufte Johansens nye show er det ifølge beskrivelsen på nettsiden «sannsynligvis ærligere, antagelig frekkere og muligens morsommere enn noen gang». Fredag 7. og lørdag 8. oktober. Kjøp billetter her.

Konsert med Resa Saffa Park på Parkteateret Scene.

Skuespiller Theresa Frostad Eggesbø er på full fart til å slå seg opp stort som artist under navnet Resa Saffa Park. I februar slapp hun EPen Spaces og i mars intervjuet Melk & Honning henne til spalten 19 SPM. I høstferien spiller hun på Parkteateret scene. De skriver at «inspirert av sangere som Billie Holiday og Chet Baker, bærer musikken hennes en moden blanding av vintage, ærlig og særegen lyd av soulful vokal, catchy melodier og modige tekster». Lørdag 8. oktober. Kjøp billetter her.

Les også
Cara Delevingne åpner opp om skam rundt sin egen seksualitet i oppveksten
Foto: Instagram/@therrmerr

Oktoberfest 2022 på Grefsenkollen restaurant.

Keen på å komme i skikkelig høststemning? På Oktoberfest kan du høre Stjernekamp-vinner Bjørn Tomren jodle og Oslo Blaaseorkester spille, mens du drikker svære øl og spiser pølser og surkål. Lederhosen og dirndl er ifølge arrangøren ikke påbudt – men sikkert et ekstra pluss. Fredag 7. oktober. Kjøp billetter her.

En midtsommernattsdrøm på Kanonhallen.

Gira på litt høykulturelt påfyll? Da bør du få med deg Nasjonaltheaterets ‘En midtsommernattsdrøm’ i det gamle industrilokalet Kanonhallen på Løren. I Shakespeares klassiske komedie brukes omgivelsene for alt det er verdt i regissør Sigrid Strøm Reibos eklektiske og labyrintiske oppsetning, skrives det fra arrangørens side. På scenen står blant andre kjente skuespillerene som Andrine Sæther og Lena Kristin Ellingsen. Vises 7, 8. og 9. oktober. Kjøp billetter her.

Den skeive kunstfestivalen Wunderkammer på DOGA

I år er det 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge. Dette har selvfølgelig blitt markert på en rekke forskjellige måter, i ulike fora fra nord til sør. På DOGA har de slått til med en stor skeiv kunstfestival kalt Wunderkammer. Åpningsshowet finner sted fredag 7. oktober på DOGA med Baron von Bulldog som konferansier. Kvelden vil også by på sceneshows, performance, DJ og velkomstdrink. Både dette og hele utstillingen er gratis hver dag, der 600 kunstverk fra 130 norske kunstnere vises frem. Søndag 9. oktober vil det også holdes Skeiv litteraturaften på DOGA. Mer info om hele eventet her.

Vafler og kaffe hos Hønse-Lovisa

Hva er vel diggere enn å sitte ute i høstsola med en vaffel og en kopp kaffe? Akkurat det kan du gjøre utenfor Hønse-Lovisa sitt hus rett ved Akerselva. Mer info og åpningstider her.

Les også
6 nyåpninger i Oslo verdt å sjekke ut
Foto: Oslo Museum

Nerde-quiz på Brød & Sirkus

Er du fan av quiz og Harry Potter? I så fall burde du stikke på Brød & Sirkus i høstferien for å teste dine kunnskaper. Her er det gratis inngang og førstemann til mølla som gjelder. Tirsdag 4. oktober. Dørene åpner klokka 17. Mer info her.

Jazz & Jam på Fuglen i Gamlebyen

Annenhver torsdag kan du nyte jazz på Fuglen i Gamlebyen. Det hele skjer i regi av Martin Nodeland med et nytt band hver gang, etterfulgt av en jam session der hvem som helst kan være med å spille eller synge. Ifølge arrangøren vanker det en liten premie for de som deltar på scenen. Torsdag 6. oktober kl. 19.00. Mer info og billetter her.

Les også: Har du fått med deg denne nye funksjonen på TikTok?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer