Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Ida Brun
Foto: Ida Brun

Dette skjer i Oslo denne helgen

Festivalsommeren har kommet til Oslo!

Yess, nå er det endelig helg igjen – og det liker vi. Sove lenge, spise god mat, drikke vin, feste hele natta og gjøre akkurat som man vil helt frem til mandagen igjen. Ingenting er bedre. Været i hovedstaden fortsetter å levere varene, så vi klager ikke.

Hvis du bor i Oslo og vil finne på noe gøy denne helgen så kan vi hjelpe deg på veien.

Melk & Honning har samlet en liste med ting som skjer i Oslo i helgen.

VG-lista

Denne fredagen er det duket for Norges største gratiskonsert. Fredag 16. juni klokken 20:00 er det klart for full fest på Rådhusplassen i hele 30 grader. Vegard Harm, radioprogramleder Kristian N. Rønning, kjent under artistnavnet Sirius, og Regina Tucker, kjent under artistnavnet Myra, er årets programledere. 

Med artister som Undergrunn, Ramón, Victoria Nadine og Julie Bergan på scenen – er det klart det blir god stemning.

Foto: Instagram/ @vglistatopp40
Foto: Instagram/ @vglistatopp40

Pipfest

Det er duket for en forrykende festival midt på Løkka denne helgen. Piknink i Parken startet allerede i går, og holder på både fredag og lørdag i Sofienbergparken.

Med tidenes lineup så lover det godt. Ingenting kan gå galt når til og med været er fantastisk. Her kan du oppleve god musikk, teste ulike aktiviteter, som blant annet silent disco og nyte god mat og drikke.

Foto: Instagram/ @pipfest
Foto: Instagram/ @pipfest

Vinkilo Vintage

På søndag (og mandag) finner du Vinkilo Vintage hos Månefisken. Vinkilo Vintage er Europas største vintage kilosalg, og tilbyr et bredt utvalg av vintageklær. De veier klærne, også betaler du prisen for hvor mye plagget veier. Perfekt å ta turen hit hvis du er på jakt etter noen nye sommerklær til garderoben.

Foto: Instagram/ @vinkilo
Foto: Instagram/ @vinokilo

OverOslo

Festivalen på Grefsenkollen arrangeres for 11. gang i år. OverOslo startet allerede på onsdag, og holder på til og med lørdag den 17. juni. Her får du en festivalopplevelse utenom det vanlige med utsikt mot byen og solnedgangen. I år har de artister som Kjartan Lauritsen, Emma Steinbakken, KA2 og deLillos på lineupen.

Foto: Instagram/ @overoslo
Foto: Instagram/ @overoslo

Heddadagene

Siste helgen med Heddadagene er denne helgen. Det samles et bredt spekter av scenekunst fra hele landet til hele ti dager med forestillinger, arrangementer og fagprogram i Oslo. Det er hele Norges teaterfestival, og med én billett har du tilgang til en hel haug arrangementer.

Foto: Instagram/ @heddadagene
Foto: Instagram/ @heddadagene

Loppemarked i Etterstad kolonihager

Lørdag og søndag er det superkoselig loppemarked i Etterstad kolonihager. Fra klokken 11:00 til 15:00 begge dagene kan de by på krims, krams, kos, kaffe og generell hageidyll. Det er til og med auksjon klokken 14:00 begge dager.

Todd Terje & Dan Tyler på The Villa

Keen på å danse litt til house- og discomusikk i helgen?

Les også
Slik styler du silkeskjerfet denne høsten

Da er The Villa the place to be på fredag. Todd Terje entrer en DJ-boks i hovedstaden for første gang på en stund, og med seg har han Dan Tyler fra den britiske houseduoen Idjut Boys. De holder koken i kjelleren hele natta, fra klokken 21:00 til 03:00. Be there or be square.

Foto: Instagram/ @thevillaoslo
Foto: Instagram/ @thevillaoslo

Loppemarked Kafeteria August

Søndag fra klokken 12:00 til 18:00 er det duket for loppemarked i bakgården til Kafeteria August. Du kan nyte en kald en eller en kaffe mens du handler brukt, win win. Været spiller på lag om dagen, så da er loppis i bakgården er perfekt søndagsaktivitet.

Foto: Instagram/ @kafeteriaaugust
Foto: Instagram/ @kafeteriaaugust

Blomstervenners plantemarked

På søndag fra klokken 12:00 til klokken 17:00 er det Blomstervenners plantemarked på Nordre Skøyen Hovedgård.

Blomstervenners klubb er en forening for deg som er nysgjerrig på vakre og litt uvanlige planter, og som er lysten på å lære enda mer. Hvis du er over gjennomsnittet glad i stiklinger og planter så er dette markedet (og denne klubben) midt i blinken for deg.

Foto: Instagram/ @blomstervenners_klubb
Foto: Instagram/ @blomstervenners_klubb

Homofoniens sommerkonsert «Bare på gay»

Den Norske Homofonien av 1990 inviterer til sommerkonserten med navn «Bare på gay». Søndag klokken 19:00 i Kulturkirken Jakob blir det høy stemningsfaktor med pop, viser og disco. Ta med deg familie og venner på konsert – og opplev en fargerik og sprudelende konsert.

Foto: Instagram/ @homofonien
Foto: Instagram/ @homofonien

Frank Znort Quartet

Avslutt helgen på rett vis! Hver søndag på BLÅ har Frank Znort Quartet gratiskonsert. Det alltid god stemning, og de skuffer aldri. Nå som det er sommer og mange har ferie, flyter helgen og uken inn i hverandre – så hvorfor ikke dra ut på en søndag?

Foto: Instagram/ @frankznortquartet
Foto: Instagram/ @frankznortquartet

Les også: Festivalsommer? Her er de beste festivalene i Norge

Siste saker

Mest lest nå
Les mer