sonja henie

Dette skjer i Bergen i januar

Ti tips til hva du kan gjøre denne måneden.

Du har kanskje fått med deg Melk & Honnings månedlige Oslo-guide, men hva skjer egentlig i vestlandshovedstaden denne måneden? Her er ti ting du kan gjøre i Bergen i januar.

Disse kinofilmene bør du få med deg:

2019 startet med et kinoprogram stappfullt av kritikerroste storfilmer. I januar kan du blant annet se «Mary Poppins Returns» med skuespillerinne Emily Blunt i hovedrollen, filmen om den norske skøytedronningen Sonja Henie og «Beautiful Boy» med motebransjens nye favorittskuespiller Timothée Chalamet i hovedrollen på det store lerretet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
sonja henie
Se filmen om Sonja Henie på kino. Foto: Jose Haro

Lær slampoesi av en verdensmester

19. januar kommer den norske skuespilleren og slampoeten Ecelyn Rasmussen Osazuwa til Litteraturhuset i Bergen. I 2017 ble hun kåret til verdensmester i slampoesi i Paris, og nå har du muligheten til å lære av henne. I slampoesien er fremføringen av poesien like viktig som ordene. Her handler det om rytme, frasering og tilstedeværelse. Mer her.

Opplev Bergens-kunstneren Linjer hos Vault Studios

18. januar inviterer galleriet Vault Studios til utstillingsåpning av «Dråper» med den bergenske kunstneren Linjer. Linjer arbeider med penn og blyant for å skape estetisk tiltalende arbeider som både er surrealistiske og gjenkjennbare. Mer her.

Ikke gå glipp av: Razika

19. januar kan du oppleve jentebandet Razika fra Bergen på scenen på Verftet. Tidligere i år ble det kjent at Razika nå avvikler ned bandet, så denne konserten blir den siste sjansen til å se jentene på en klubbscene i Bergen. Mer her.

Razika kommer til Verftet 19. januar.

Få med deg et mesterverk fra Ibsen

På Den Nationale Scene kan du fra 23. januar oppleve teaterstykket «Hedda Gabler», historien om den omdiskuterte kvinnen fra et av Ibsens storverk. Den ettertraktede og velstående Hedda har valgt en trygg tilværelse med akademikeren Jørgen Tesmann, men etter kort tid føler hun seg fanget og ensom. Da dukker en mann fra fortiden opp: En mann som for Hedda betyr frihet og livslyst. På bare et døgn settes sterke krefter i sving. Hva er det som ligger bak Heddas maktspill og manipuleringer? Mer her.

Se Svanesjøen i Grieghallen

28. januar kommer Den Russiske Nationalballet fra Moskva til Bergen, nærmere bestemt Grieghallen. Her får du mulighet til å oppleve ballettklassikeren «Svanesjøen». Musikk fra Pjotr I. Tsjajkovskij, dans og en eventyrlig fortellig med fantastiske kostymer og scenografi. Mer her.

Se Vanessa Baird og Mette Hellenes på Kode

Søndag 20. og 27. januar inviterer kunstmuseet Kode til omvisning i utstillingene til Vanessa Baird og Mette Hellenes. Baird har markert seg som en av samtidens sterkeste og mest kompromissløse stemmer i norsk samtidskunst. Gjennom sitt særpregede formspråk tar hun oss med på flukt over havet, visuell populærkultur og hverdagsliv. Mer her.

Start helgen hos Colonialen 44

Hver fredag i janaur inviterer Colonialen 44 til fredagslunch. Vil du starte helgen tidlig? Her kan du få naturlige bobler i form av hipstervinen Pet Nat og en 3-retters meny til snill pris. Mer her.

Colombianske vibber hos Lysverket

For en interessant restaurantopplevelse besøk Lysverket når de inviterer til en ny runde med #LysverketandFriends. Lørdag 19. januar kommer de to kokkene Sergio og Nico fra Villanos en Bermudas i tillegg til Petter Beyer til Lysverket som gjestekokker. Villanos en Bermudas er kåret til en av Latin-Amerikas beste restauranter, og kokkene lover at de vil drysse Colombiansk tryllestøv over Lysverket denne lørdagen. Mer her.

Gjør et salgskupp

Årets store januarsalg er i gang for fullt, og flere av byens butikker lokker med salg som gir deg muligheten til å gjøre et skikkelig designkupp. Hos Vrimmel kan du få hele 50-70 prosent på merker som By Malene Birger, Gestuz og Stine Goya. Regn har 50 prosent på merker som Moss Copenhagen, Norr og Just Female. Hos Fresh Pepper får du fra 30 prosent på eksklusive merker som Margaret Howell, APC og Barena Venezia. Sneakersbutikken Pharma har 30 og 40 prosent på sko fra merker som Nike, Adidas, Vans og Puma.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovedbilde: Fra filmen «Sonja». FOTO: Maipo/NFD // Filmweb

Les også: Dette er Oslo-salgene du bør få med deg