Dette kan du forvente av Copenhagen Fashion Week

Street style, it-girls på catwalken og nye kapitler.

En ny sesong betyr en ny runde med fashion weeks. Først ut er moteuka i København som starter tirsdag før vår egen Oslo Runway tar over uka etter og siden går det slag i slag. Melk & Honning er på plass i Køben for å gi deg updates fra den danske moteuka, men hva kan du egentlig forvente av Copenhagen Fashion Week?

Holzweilers siste (?) akt

Holzweiler viser under den danske moteuka for tredje sesong på rad med det som altså er tredje og foreløpig siste akt i triologien. Forrige gang de viste i København var det med FW18-kolleksjonen «Save the Winter». Denne gangen er det SS19-kolleksjonen som står i fokus, men også et samarbeid med luksusnettbutikken Net-a-porter som lanseres under visningen. Holzweiler klarer nemlig fortsatt å skape buzz – nå sist med lanseringen av blogger Camilla Pihls kleskolleksjon, samarbeidet med kult-butikken Storm i København og på toppen av vår årlige liste over mote-Norges mektigste.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Designers Nest

Københavns svar på Bik Bok Runway Award. Ish. Designers Nest er prisen som går til en spesielt dyktig og lovende designstudent valgt ut av en jury bestående av en rekke prominente motepersonligheter. Med i konkurransen er de seks ledende nordiske designskolene. Designers Nest ble grunnlagt av Jan Busch Carlsen i 2005 og initiert av kronprinsesse Mary. Sist vant KHiO-student Axel Enqvist den gjeve moteprisen. Det var andre gang på rad at en elev fra Kunsthøgskolen i Oslo stakk av med prisen. Gangen før var det «This is It»-profil Elnaz Gargari som trakk det lengste strået og en pengepremie på 50.000 danske kroner.

Klarer Ganni å holde på interessen?

Det er ingen tvil om Ganni er influencernes favoritt. Det danske motemerket og supersuksessen har klart det mange drømmer om, men vil suksessen fortsette? Sist viste kreativ direktør Ditte Reffstrup en kolleksjon inspirert av den typiske Københavner-jenta – og også samarbeidet med det italienske skomerket Diemme – deres første med et ready-to-wear-merke for kvinner –  som er i butikk i disse dager. De viser sin SS19-kolleksjon fredag.

Skam-effekten

Under moteuka i vår viste Designers Remix sin nyeste kolleksjon med Ruby Dagnall fra «Skam» på catwalken. Det skapte overskrifter ikke bare her hjemme, men også internasjonalt. Følger de opp denne gangen?

Andre omgang for J.Lindeberg

Før jul i fjor ble det kjent at den tyske selvlærte designeren Jens Werner overtar det kreative ansvaret for J.Lindeberg. Det skjedde kort tid etter at Johan Lindeberg returnerte til merket som han selv startet etter nesten ti år. Werner har bakgrunn fra blant annet adidas-gruppen med Y-3 og samarbeidskolleksjoner med designeren som Raf Simons, Rick Owens, Juun J., Kanye Wests Yeezy og Tom Dixon. Han har også bagrunn som sjefsdesigner for Tory Burch Sport, og har selv designet to kolleksjoner for varemerket. Han viste sin første kolleksjon for J.Lindeberg under den danske moteuka tidligere i vår.

Streetstyle-snakkisen

Som første moteuke ut for sesongen er det naturlig nok stor spenning knyttet til også hva som skjer utenfor catwalken. Har det kommet til nye streetstyle-stjerneskudd siden forrige sesong – eller er de gamle fortsatt eldst. Og hva med mangfoldet i bildene fra gatemoten?

Les også: Fire ting vi kan lære av Copenhagen Fashion Week