Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Dette vil vi gjøre nå når Oslo åpner igjen
Frokost, lunsj, brunch og/eller middag på The Vandelay (Instagram/@idaeinarsdottir)

Dette gleder vi oss til å gjøre nå når Oslo åpner igjen

Oslo har endelig åpnet opp!

Tidligere i mai kom gode nyheter. Oslos butikker og kjøpesentre fikk åpne igjen. Tross kort varsel, jublet butikkene Melk & Honning snakket med, og beskrev det som 17. mai, julaften og bursdag samtidig.

Men restaurant- og utelivsbransjen måtte nok en gang smøre seg med tålmodighet. For det ble ikke noen utepils med det første.

Fredag kom endelig nyheten Oslo-folk hadde ventet på – blant annet kunne restauranter og serveringsteder åpne dørene igjen.

Her er det Melk & Honning-redaksjonen drømmer om å gjøre:

Caroline Krager

– Etter å tilbragt mye tid i London det siste året, føles egentlig det meste med Oslo fristende. Sesongen vi er på vei inn i gir meg lyst til å fjolle og slenge rundt med venner, mens vi nyter at det aldri blir mørkt. Jeg vil ta en kaffe og et bakverk fra Java med meg opp på toppen av St. Hanshaugen en tidlig morgen. Drikke øl på Litteraturhuset, kanskje se et foredrag med en interessant forfatter der. Stikke på Sorgenfri for å se på det nøye kuraterte utvalget av kunst møter mote. Snuse meg frem til et par nye digge dufter som kan bli sommerens favoritter hos Heaven Scent. Ta turen innom nyoppussede Steen & Strøm, sikle på Dior-sminke, kanskje kjøpe en øyeskyggepalett.

– En annen dag, sjekke ut Holzweilers Café Platz i Oslobukta, Stikke på Tom Wood sin nye kule sjappe, møte venner på brygga, stikke ut med båten til øyene for å bade. Høre om et semi-hemmelig rave som skal skje, dra på det. Så må jeg få med meg brunsj på The Vandalay, raske med meg en haug med magasiner fra Narvesen Continental, et par bøker fra Tronsmo, dra på Fuglen for en kaffe og lesing i timesvis.

Ida Elise Eide Einarsdóttir

– Jeg gleder meg til å shoppe igjen. I fysiske butikker. Etter et år med shopping online, mer eller mindre, er det faktisk nærmest opplevelse.

Dette gleder vi oss til å gjøre nå når Oslo åpner igjen
Tom Wood sine nye butikk i Oslo sentrum

Nå gjelder det for alvor å støtte opp om lokale aktører som for eksempel Gimle Parfymeri, Hasla sin butikk i Markveien på Grünerløkka, F5 i Prinsens gate som jeg vet har mye spennende på gang, Tom Wood sin splitter nye flaggskipbutikk, nyåpninger i Oslobukta, som inkluderer Holzweilers nye mote møter mat-konsept, Dapper, Ensemble, for ikke å glemme kjøpesentrene som har måttet holde stengt i en evighet: YME Universe, Svean og By Malene Birger på Paleet og Moniker og Heaven Scent på Valkyrien, for å nevne noen.

Jeg skal legge igjen pengene mine i norske butikker denne våren.

Dette gleder vi oss til å gjøre nå når Oslo åpner igjen
Pannekaker på The Vandelay

– Jeg drømmer seriøst om det om natta: Å spise pannekaker på The Vandelay igjen. Herregud som jeg savner det. Egentlig kunne jeg tenkt meg å bare bli hele dagen for frokost, lunsj, brunsj, middag og drinker. Vegg i vegg ligger Maemo som jeg egentlig skulle besøke før lockdown. I tillegg har Esben Holmboe Bang mange baller i luften, og ryktene skal ha det til at han skal åpne to nye steder – en vinbar og et nytt konsept. Foreløpig er de kun Instagram-kontoer uten noe innhold, men jeg gleder meg som et lite barn til å se hva han finner på denne gangen!

Dette gleder vi oss til å gjøre nå når Oslo åpner igjen
Munchmuseet åpner ikke dørene før til høsten. (Instagram/oslobukta)

– Munchmuseet er endelig ferdig, og skal etter planen åpne til høsten. Åpningen er allerede blitt utsatt flere ganger, men nå er det endelig klart for å starte innflyttingen. Influencernes bildedryss ytterst på brygga i Oslobukta med det ruvende og utskjelte museet som backdrop for deres selfies er seriøst en fattig trøst. Jeg vil inn!

Stine Nibe Ravneberget

– Noe av det aller første jeg skal gjøre når Oslo åpner opp igjen er å støtte opp om kultur- og utelivet, som takket være korona har gått så langt vest som det går an. Jeg skal svi av pengene mine på kino. Helst på ukedager, det er aller best. Cinemateket i Kvadraturen og ærverdige Gimle og Frogner kino skal få hyppige besøk av meg. Det er de vakreste kinoene, med bar så man kan ta med seg et glass vin eller en øl inn i salen. Det er hverdagslux det. Og det er jo ærlig talt halve poenget med å bo i denne byen, synes nå jeg.

– Konserter skal jeg også gå på i fleng! Aller først i kjelleren på Revolver og på Last Train, hvor kjæresten min og alle bandene hans har spilt flere ganger. Her er det bare å bli vant til å stå opp tidlig, jobbe hele dagen, ut og nyte det fantastiske konserttilbudet byen (forhåpentligvis også etter pandemien) har å by på og legge seg sent. Skikkelig sent. Ser frem til blodskutte øyne allerede!

Stine Nibe Ravneberget
Stine Nibe Ravneberget.

– Jeg gleder meg til å støtte opp om alle de fantastiske barene som finnes i Oslo, drevet frem av ildsjeler. Jeg kjenner flere av dem, og er stolt over å kunne kalle meg stamgjest hos mange (prekorona, vel å merke). Flere har vært mitt andre, tredje og fjerde hjem. Cocktails på Meyers, Bar Boca, Aku Aku, Parkteatret, Pigalle, Bettola og Merkur blir EPISK. Også gleder jeg meg til å ta tilbake fredagspilsen på Bonanza, Hør Hør og Internasjonalen. Også skal jeg spille platesamlingen min ute, som jeg har bygd opp greit mye det siste året.

Hos Meyers.

– Som så mange andre, har også jeg kokkelert hyppig i lockdown, og prøvd meg på flere spenstige retter jeg ikke hadde hatt tid til å prøve ut ellers. Men som den matglade eks-servitøren som jeg er, så blir det helt nydelig å kunne gå ut og spise igjen. Det blir nok ingen Sydentur på meg denne sommeren heller, men da kan jeg i det minste nyte et lite stykke Italia i Oslo. Nyåpnede Scarpetta Pastabar i Folketeaterpassasjen med noen av de beste menneskene fra Villa Paradiso skal prøves først. De har fått med seg et søskenpar fra Palermo på laget, som lager den diggeste pastaen.

– Også skal jeg tråle alle de flotte vintagebutikkene vi har i denne byen. UFF i sentrum og på Grünerløkka, Velouria Vintage, Retrolykke, Ekko Shop og Prisløs står helt øverst på listen. Gjenbruk er best!

Les også: 14 vårlige plagg og tilbehør

Siste saker

Mest lest nå
Les mer