Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Amanda Seyfried nominert for rollen i Mank. Hun måtte se seg slått av Youn Yuh-jung, men gikk ikke tomhendt hjem. Foto: Matt Petit/A.M.P.A.S. via Getty Images

Dette fikk de Oscar-nominerte i årets million-goodiebag

– Vi ville ikke at årets goodiebag bare skulle være sånn «her får du masse gratis greier», men faktisk ha en litt dypere mening.

Natt til mandag fant årets Oscar-utdeling sted i Los Angeles. Den var da blitt utsatt fra februar til april grunnet koronapandemien. Eventet, som er selve rosinen i pølsa i den såkalte award season, var fremdeles naturlig nok begrenset av pandemien. Utdelingen foregikk som et intimt arrangement på Union Station, med kun de nominerte og deres plus ones til stede.

På forhånd hadde de inviterte fått streng beskjed om å pynte seg. Det var heller ikke lov til å delta via Zoom. Med andre ord ingen muligheter for å motta priser iført tøfler og pysjbukse utenfor kameras synsvinkel med glitrende overdel og fullt dandert sminke og hår på toppen.

Etter bildene fra den røde løperen å dømme hadde dette effekt. For det var en sjeldent glamorøs gjeng kjendiser som møtte opp. Etter et år i joggedress kjørte man på med knallfarger, paljetter, glitter, fjær og puffermer.

Noe som det alltid knyttes store forventninger til er hva som vil befinne seg i goodie bagen de nominerte får med hjem. Dette er nemlig som regel en meget påkostet historie. I fjor var den verdt nesten 1,5 millioner kroner og inneholdt blant annet reiser, skuddsikre dører og matchmaking.

Nå er innholdet i årets goodiebag avslørt.

Les også: Timothée Chalamet slepes for Oscar-antrekk

Verdien på den såkalte Everyone wins goodiebagen er ifølge Forbes omkring 205 000 dollar, tilsvarende 1,7 millioner kroner. Det er kun de 25 som er nominert i de aller gjeveste Oscar-kategoriene som får denne godteposen.

Innholdet i årets variant skal være preget av pandemien og Black lives matter.

– Vi ville ikke at årets goodiebag bare skulle være sånn «her får du masse gratis greier», men faktisk ha en litt dypere mening. Derfor har vi sørget for å ha med produkter fra bedrifter som eies av kvinner, svarte personer, personer med funksjonsnedsettelse, og bedrifter med humanitært fokus, sier Lash Fary, lederen av Distinctive Assets som er ansvarlig for goodiebagsene.

Goodiebag under Oscar-utdelingen: Dette fikk de nominerte
Innholdet i årets goodiebag. Foto: Distinctive Assets via Forbes

Det er et bredt spekter av ting de nominerte får med seg.

Her er det alt fra sjokoladekjeks, nøtter og CBD-kapsler, til treningstimer med kjendistreneren Alexis Seletzky, fettsuging med den kosmetiske kirurgen Dr. Thomas Su og gratis prosjektledelse til deres neste oppussingsprosjekt i hjemmet. De får også et par reiser, blant annet et fire-netters opphold på det fancy Golden Door Spa i California og tre-netters opphold på Pater Noster Lighthouse, et avsidesliggende boutique-hotell på den svenske vestkysten.

For bedriftene som ønsker å være med i Oscar-goodiebagen må man stå klar til å punge ut. Det koster nemlig mellom 4000 og 25000 dollar, tilsvarende henholdsvis 33 0000 og 207 000 norske kroner.

Les også: Se motehøydepunktene fra Oscar 2020

Siste saker

Mest lest nå
Les mer