Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Dette er verdens dyreste parfymer

Du kan bokstavligtalt lukte som en million dollar.

Vi ser en spennende utvikling og interesse for parfymer. Nisjeparfymer står sterkere enn noen gang, og senest forrige kunne det svenske parfymehuset Byredo, avsløre at de åpner egen butikk i London – byen de refererer til som deres første og største marked.

Det svenske merket har gjort en enorm duftsuksess – og i dag kan vi se enkle flakonger med svart topp og en enkel lapp, pryde baderomshyllene til menn og kvinner over hele verden.

Mens mange av oss har én favorittduft som vi sverger til år-etter-år, er det flere som også velger å bytte parfyme med sesongene.

Markedet florerer av ulike dufter, så her har du muligheten til å variere så mye du selv ønsker. Men det er kanskje noen parfymer som ikke passer helt inn i hvilket som helst budsjett?

Nylig kunne luksusmerket Bulgari avsløre at en privatperson hadde kjøpt den unike parfymen deres, Opera Prima. Parfymen hadde en svimlende prislapp på 200.000 dollar – noe som tilsvarer omlag to millioner norsk kroner. Til en slik sum er det klart at det må være noe helt spesielt med varen, og Bulgari kan avsløre at flakongen er håndlaget og designet som en eksklusiv juvel.

Men en svimlende prislapp til tross: Bulgaria-parfymen er ikke på listen over de ti dyreste parfymene i verden.

Henia Gamborg ved Heaven Scent sier til Melk & Honning grunnen til den stive prislappen mest sannsynlig er på grunn av en unik flaske.

– Prisen har nok mest med at flasken er pyntet, etc – men jeg vil jo håpe og tro at alle ingrediensene er av ypperste kvalitet. En annen grunn er sannsynligvis at det kun finnes én eller veldig veldig få av den parfymen. 

Heaven Scent har et bredt utvalg av dufter i flere prisklasser, som blant annet Byredo, men når Melk & Honning spør hva den dyreste duften de selger er, svarer Gamborg:

– Du kan utvikle din egen unike duft fra Miller Harris fra London – og det er ikke gratis.

Vil du bokstavligtalt kunne lukte som en million dollar? Vel, her har du muligheten:

1. DKNY Golden Delicious Million Dollar Fragrance Bottle – En million dollar

2. Cline Christian Nr. 1 Imperial Mahesty Perfume – 12.722 dollar

3. Baccarat Les Larmes Sacrees de Yhebes – 6.800 dollar

4. Chanel Grand Extrait – 4.200 dollar

5. Clive Christian No.1 – 2.150 dollar

6. Hermès 24 Faubourg – 1.500 dollar

7. Caron Poivre – 1.000 dollar

8. Joy by Jean Patou – 850 dollar

9. JAR Bolt of Lightning – 765 dollar

10. Annick Goutal Eau d’Hadrien – 441 dollar

Hovedbilde: Lily Rose Depp med den enorme Chanel Grand Extrait. 

Les også: Disse skjønnhetstrendene håper motefolket at dør ut i 2018 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer