chanel beauty

Dette er vårens største sminketrender

Vi har snakket med ekspertene.

Med en ny sesong kommer også nye trender både i mote- og skjønnhetsbildet. Vi har snakket med ekspertene om hva som blir de hotteste sminketrendene denne sesongen.

Statement-lepper

Make up-artist for Max Factor, Linda Wickmann, forteller til Melk & Honning at det er tre trender som skiller seg ut.

– Fargesterke linere, røde lepper og et fresht ansikt med fregner.

max factor med lepper i fokus.
Lepper i fokus. Foto: Max Factor / Matthew Eades

– Sminketrendene denne våren er utrolig lekne. Det er masse farger som blått, grønt, oransje og hvitt rundt øynene, men i form av liner og ikke hele skygger, sier Wickmann.

Hun har selv lagt sin elsk på looken fra Chanel-visningen med sterke lepper og glossy øyne. En annen trend hun spår vi vil se mye av er den naturlige sminken, «no makeup-look», men med sterke, røde lepper.

– Det er utrolig gorgeous med statement lepper. Ellers er det masse fregner å se. Det er brukt mange modeller med fregner denne sesongen, og om de ikke har fregner selv så har de blitt tegnet på. Den naturlige sommerlooken vil stå veldig sterkt. Huden skal være gyllen, med masse «golden goddess bronze», sier Wickmann.

Skal man bare kjøpe ett nytt make up-produkt denne sesongen er Wickmanns tips:

– Jeg skal i hvert fall ha en ny rød leppestift!

Eyeliner i fokus

– Denne våren er leppene tilbake for fullt, i ulike farger og teksturer. Glossy lepper med en kirsebærrød eller delikat rosafarge er nærmest must wear hver dag, sier Massimo Mazzotta Møller, makeup-artist hos Mac.

Også eyelineren vil være i fokus, tror Møller.

– Lag ulike former og lek med ulike farger. I tillegg til den svarte klassikeren, kan det være fint med brunt og navy blå.

Han tror mange blir inspirert til å bruke mer farger når våren kommer, og denne sesongen er det nyanser av rødt, oransje og magenta som gjelder. Møller mener disse fargene er fine både på lepper og øyne – for eksempel som en øyenskygge eller liner.

lepper hos mac cosmetics
Vårlepper hos Mac Cosmetics. Foto: Mac Cosmetics

Også han mener du bør se etter den perfekte leppestiften dersom du skal investere i bare ett make up-produkt denne sesongen.

– Mac Powder Kiss Lipstick er et must have denne våren. Den har en lett struktur og kommer i 24 ulike farger, sier han.

Han beste tips er å tappe leppestiften på kinnene for en lik farge som på leppene.

Lekker i aprikos

For Urban Decays make up-artist Steffi Schollback er det den naturlige sminketrenden som står sterkest.

– For meg er fokuset sterkest på huden. «No make up-looken» kan suppleres ved å bruke en fargepalett i bronsenyanser, forteller hun.

– Ellers står øynene og øyenbrynene i fokus. Brynene skal være naturlig markert, fluffy og med mye volum. Også er det fint med en fargerik eyeliner eller en i en metallisk farge, gjerne aprikosfarget.

Nettopp aprikosfargen står sterkt denne våren, gjerne med hint av rosa og rødt.O

– For meg er brynsproduktene fra Urban Decay Street Style Brow Collection absolutt must haves. Jeg elsker spesielt Brow Blade, som er en vannfast pensel kombinert med en markør. Denne er perfekt for en microblading effekt, forteller Schollbach.

– Paletten Naked Reloaded fra Urban Decay, passer til alle – bronseskygger kombinert med en frisk aprikosfarge. Du kan leke deg med alt fra supermatte skygger til intense metalliske.

urban decay vårlook. foto: urban decay
Fregner og aprikosskygge hos Urban Decay. Foto: Urban Decay

Hovedbilde: Chanel Beauty

Les også: Hudpleiemerkene som holder det de lover