Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Disse parfymene bør du gi i julegave – Fem eksperter tipser

Bilde: amodelrecommends.com

Bilde: amodelrecommends.com

Juleklokkene ringer for fullt med bare to uker igen til den store dagen. Gaver klikkes hjem i en rasende fart og det gjelder å få unna flest mulig for å unngå de villeste køene rett før julaften. 

For mange er det fast tradisjon å kjøpe deilige dufter til sine nære og kjære, men for å forsikre oss om at vi ikke trår helt feil har vi snakket med noen eksperter. Hva er de aller mest populære parfymene hos de største kjedene? Og hva anbefaler nisjebutikkene av litt mer særegne og eksklusive lukter? 

Bestselgerne er sikre julegavekjøp.

Katharina Walnum er markedsansvarlig hos Markedssupport Østlandet, som blant annet har kosmetikkjeden Fredrik & Louisa. Hun forteller at de selger mest av de største klassikerne til jul.

– Chanel troner øverst på lista for både kvinner og menn. Av kvinneparfymer selger vi mest av «Coco Mademoiselle» og «Chanel Nr.5», og av herreparfymer selges «Bleu» og «Allure Homme sport» mest, forteller hun til Melk & Honning.

Walnum spår at Chanel sin nyeste duft «No. 5 L’Eau» kommer til å selge superbra.

– Andre dufter som er veldig populære for damer er Dior sin «J’adore» i Eau de Parfum, Versace «Bright Crystal» og Guerlain «La petit robe noir». Herreduftene som gjør det best borsett fra Chanel sine er Hugo Boss «bottled + the scent», Armani «Code» og Guerlain «Homme ideal». I tillegg til dette kan jeg nevne at nykommeren Abercrombie selger superbra akkurat nå, forteller Walnum.

Linnea Hansson er parfymeinnkjøper hos Kicks, som er Nordens ledende kosmetikkjede. Hun anbefaler noen av Kicks mest solge favoritter til årets julegavekjøp.

Les også
M&H toppliste: Julepynt

– For damer  kan jeg tipse om YSL «Mon Paris», Lancome «La vie est Belle», «Hugo Boss «The Scent for her», D&G «L’Imperatrice» og Versace «Bright Crystal». For menn har jeg troen på Paco Rabanne «One Million», Dior «Sauvage», Hugo Boss «The Scent», YSL «L’Homme» og Armani «Code Profumo», forteller hun Melk & Honning.

Fra dufter inspirert av Provence, til kaviar og tobakk.

Hos Travel Retail Norway, som står for taxfree butikkene på flyplassene i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, og Kristiansand, har de 2000 parfymeprodukter i sitt sortiment. Hanne Sundby som trener parfyme- og kosmetikkselgerne hos Travel Retail Norway, har god kunnskap om parfymeverdenen og deler gladelig sine beste anbefalinger.

desktop29-001

Kvinner:

L’Occitane «Terre de Lumiére» – En duft inspirert av den gylne timen under sol- oppgang eller nedgang i Provence

Miss Dior «Absolurely blooming – En parfyme til å bli besatt av med saftige røde bær, mairose, damask rose, pioner og hvis musk.

Guerlain «La Petite Robe Noir Intense» – Dette er en varm og lun duft, dyp men ikke for kraftig og duftingredienser som blåbær, bringebær, sukkerspinn og vanilje gjør at duften er nesten spiselig og uimotståelig.

Tom Ford »Black Orchid» – Fylte 10 år nå i november. Har fransk sjasmin, sort trøffel, ylang-ylang, solbær i seg, men også mørk sjokolade, patchouli, sandeltre, vetiver og vanilje runder av duften og gir den det ekstra dype og rå preget.

Chanel «No. 5 L’Eau» – Denne nye duften er en moderne utgave av den kjente klassikeren og kan beskrives som en krispy, ren og unik duft, forteller hun.

 

 

Les også
6 nyåpninger i Oslo verdt å sjekke ut

Menn:

nylig-oppdatert148-001Diesel «BAD» – En nyere duft fra Diesel, en modig og samtidig sofistikert duft som kombinerer lukten av kaviar med tobakk.

Hermés «Terre d’Hermes» –  En av mine absolutte favoritter for menn, Inspirert av elementer som jord og røtter, er dette virkelig en varm og maskulin duft. Treaktig og krydret, med ingredienser som pepper, sedertre og vetiver.

Zadig & Voltaire «This is Him» – Denne er totalt uimotståelig! Røff, maskulin og sensuell. Kraftfull, men allikevel myk og litt søtlig. Den inneholder noter som pepper, grapefrukt, vanilje og sandeltre. Den er skikkelig avhengighetsdannende, jeg må bare lukte på den mer og mer…

Prada «L’homme» – En sofistikert «fougére» duft. Inneholder Pradas signatur-ingredienser: Iris og Amber og passer godt til den kjekke dressmannen!

Mont Blanc «Legend» – En klassisk fougére duft fra Mont Blanc, men renere og mer crispy enn de tradisjonelle noe som passer perfekt for de litt yngre gutta. Lett sitrus i toppnoten bringer det freshe til dufte. Mens duften hovedkarakter er magnetisk og avhengighetsdannende!

Særegne luksusdufter fra Gimle Parfymeri

Gimle Parfymeri på Frogner har spesialisert seg på nisjedufter. I løpet av de siste 15 årene har de opparbeidet seg en stor portefølje av veldig spesielle og eksklusive parfymer.

– Veldig mange av parfymene vi fører er håndlaget med fantastiske flakonger. Kundene som kommer til oss ønsker seg det unike. De vil ha parfymer som ikke er tilgjengelig for alle og som er laget med naturlige ingredienser, forteller Lill-Ann, som er grunnlegger av parfymeriet.

Blant deres utvalg av særegne luksusparfymer kan hun tipse om følgende til årets julegaver:

Les også
60-tallssminke er tilbake

nylig-oppdatert147

Dameparfymer:

1. Ormonde Jayne «Vanille d’Iris»

2. Tom Ford «White Suede»

3. By Kilian «Voulez-vous coucher avec Moi»

4. PROFVMVM ROMA «AVDACE»

5. Armani Privé «Pivoine Suzhou» «Soie de Nacre» – limited edition

6. Creed «Love in White» og nye «Aventus for Her»

7. Memo  «Lalibela»

nylig-oppdatert149-001

Herreparfymer: 

1. Ormonde Jayne –  Nawab of Oud

2. Creed – Aventus

3. Memo – Russian Leather

4 .by Kilian – Vodka on Rocks

5. Tom Ford – Ombre Leather ’16

6. Tom Ford  – Tobacco Vanille

7. Tom Ford  – Oud Wood

Eau De Parfum sitter best.

En siste viktig ting å tenke på er at Eau de Parfums fungerer bedre på vinteren enn Eau de Toilettes, ettersom den har en høyere prosent av duftoljer (12-20% versus 8-10 %)

Henia Gamborg er duftekspert, og jobber på den eksklusive kosmetikkforretningen Heaven Scent på Egertorget. Hun fortalte Melk & Honning i fjor, da vi kjørte en liknende sak, at folk gjerne foretrekker tyngre lukter og Eau de Perfumes, i vintermånedene.

– Alt lukter mindre når det er kaldt. Ting som på sommertid kan virke overveldende, fungerer plutselig godt om vinteren. Eau de Perfumes sitter bedre på huden, og lukter derfor sterkere lengre. Noe man ønsker om vinteren, fortalte hun.

 

Les også: Spalten «Min signaturparfyme» med en rekke folk i den norske motebransjen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer