Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Flere motepersonligheter på Forbes liste over verdens rikeste
BLANT VERDENS RIKESTE: LVMH-gruppens Bernard Arnault er blant verdens rikeste.

Dette er motenavnene på Forbes riking-liste

Luksusimperium, fast fashion og svensk billig-mote.

Møt medlemmene av the three-comma club. Slik presenterer magasinet Forbes sin årlige liste over verdens rikeste. I år er listen rekordlang, og består av hele 2208 dollarmilliardærer fra 72 land (de fleste fra USA og dernest Kina). Og er det én ting som er sikkert er det at de rikeste bare blir enda rikere.

Øverst på listen troner Amazon-sjef Jezz Bezos som verdens rikeste mann. Han skal være verdt 112 milliarder dollar, eller 933 milliarder norske kroner, og er med det den første noensinne som bikker 100 milliarder dollar i formue. Han slår dermed Bill Gates som ender på en andreplass med en formue på ‘bare’ 90 milliarder dollar.

Også i år er det flere motenavn på listen over verdens rikeste.

På fjerdeplass finner vi motemogul Bernard Arnault med familie. Han har klatret fra 11. til 4. plass, og skal sammen med sin familie være god for 560 milliarder kroner. Den franske businessmagnaten, investoren og kunstsamleren er administrende direktør i luksusimperiumet LVMH med deres 70 merkevarer som inkluderer blant annet Louis Vuitton og Sephora. LVMHs sterke resultater er også grunnen til at Arnault har hatt det nest beste året etter Bezos, og er med det ikke bare Frankrike, men også Europas rikeste.

LVMH-gruppen eier blant annet Loewe. Skjermdump fra Instagram.

På sjetteplass på listen finner vi Amancio Ortega. Han er oppført med en formue på 70 milliarder dollar, og er med det en av Europas rikeste menn og retailere. Ortega er for en pioneer innen fast fashion å regne, og var med på å grunnlegge Inditex som står bak blant annet Zara. Han eier 60 prosent av selskapet som eier åtte merker inkludert Massimo Dutti og Pull & Bear. Ortega har investert mye av formuen sin i eiendom i både Madrid, Barcelona, London, Chicago, Miami og New York. Datteren Sandra Ortega Mera finner vi litt lenger ned på lista på 237. plass. Hun er med det den nest rikeste personen i Spania etter sin far.

På 14., 15. og 16. plass er Walmart-familien med henholdsvis Jim Walton, Rob Walton og Alice Walton – alle barn av Walmart-grunnlegger Sam Walton. På 18. plass er Francoise Bettencourt Meyers med familie som sammen eier 33 prosent av aksjene i L’Oreal, mens på 73. plass finner vi svenske Stefan Persson. H&M-toppen er god for 16,8 milliarder dollar. Hans sønn Karl-Johan er også milliardær. Det samme er hans to andre barn, Charlotte Söderström og Tom Persson og hans søster Lottie Tham.

Les også: Norske Signe lukket Louis Vuitton-visningen – igjen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer