Dette er høstens duftnyheter

Nå som høsten har kommet, er det duket for en ny sesong av dufter for mørke og kalde kvelder. Nøkkelord som varm, søt og sensuell beskriver godt trendene for høsten  2017.

Skrevet av: Stine Foldvik

De siste par månedene har det blitt sluppet en rekke nye dufter fra kjente og litt mindre kjente merker. Det speiles godt i nyhetene for høstlanseringen om hva som skal dominere luktesansen vår i disse dager.

Trendblomsten tuberose

Hvite blomster har en ganske narkotiske duft, er kremete og overdådig, nesten en kode for intens femininitet i enhver duft de opptrer i. Derfor er blomsten Tuberose en av de viktigste ingrediensene det er å finne denne høsten. Det skal godt gjøres å finne en parfyme som ikke inneholder tuberose.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De fleste nyhetene kommer nå i Eau De Parfum-versjoner i stedet for Eau de Toilette. De sitter bedre på huden, er litt tyngre og sterkere i lukten og varer lengre utover i høstmørket.

En annen trend som går helt i mot tidligere trender er å mikse to parfymer. Gjerne to som kan fremheve hverandre på hvilke ingredienser de har – som tilhører samme kategori. Ikke gjør feilen med å ta en altfor sommerlig, syrlig duft sammen med en tyngre, rund kveldsduft som er beregnet for høsten. Det kan bli veldig krasj i duftbalansen, og gi deg rett og slett hodepine. Duft med omhu.

Vi har funnet fram til fem nye dufter å prøve denne høsten:

1. d’Hermès – Twilly

Man må bare elske designet på den nye parfymen til d´Hermès. Den lille sorte hatten og det fargerikeskjerfet er moteriktig for høsten, og ikke helt tilfeldig. D´Hermès sine skjerf heter nemlig Twilly, og da var det ikke vanskelig å velge navn til denne parfymen heller. Lukten er frisk og krydret med ingredienser som ingefær, tuberose og sandeltre. Den passer like bra på dagen som på kvelden.

2. Gucci – Gucci Bloom

I den nye parfymen til Gucci er tuberose og jasmine de sterke og dominerende ingrediensene. Likevel blir den ikke for overveldende. Til å ta vare på sin blomstrete side (som man ofte knytter til vår og sommer), klarer Gucci Bloom å gjøre blomsteringrediensene varmere og rundere ved å kombinere de med irisrot og kaprifol. Akkurat sånn vi vil ha det om høsten.

3. Hugo Boss – The Scent for Her Intense

Bestselgere til Hugo Boss The Scent for Her som kom i 2016 har fått en oppfølger. Det nyeste medlemmet heter The Scent for Her Intense. I motsetning til den forrige er den nye duften mye rundere og dypere med ingredienser som kakao og vanilje som ligger i bunnen for toppen som består av honning og fersken. En klar favoritt å ha på «date night» 😉

4. Bvlgari – Goldea The Roman Night

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bvlgari lanserte nå i september Goldea The Roman Night som den tredje duften i Goldea-linjen. Både duft og design er inspirert av Roma, og Bella Hadid var med å fronte den sorte flasken. Med ingredienser som morbær, sort pepper, rose, tuberose, nattjasmin og muskus blir dette den ultimate kveldsduften å bære med seg ut i nattens mørke.

5. Karl Lagerfeld – Fleur de Pêcher 

Denne duften en musky og fruktig som er ment som en litt lettere og delikat parfyme for høsten. Med ingrediensene Nashi pære, yuzu, jasminte, ferskenblomst, skog og musk er det en god hverdagslukt som du ikke går lei av. I tillegg er jo flasken veldig søt og feminin og passer fint på baderommshylla.

Les også: Ekspertpanel anmelder sommerens dufter