Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Her er historien bak det eksklusive «Ocean’s 8»-smykket

Opprinnelig designet for maharajaen av Nawanagar.

Den kinoaktuelle filmen «Ocean’s 8» med navn som Sandra Bullock, Cate Blanchet, Olivia Munn,

Cartier-smykke

Foto: COURTESY OF WARNER BROS. PICTURES

Dakota Fanning, Anne Hathaway, Rihanna og Sarah Paulson på rollelisten har i tillegg til anerkjente skuespillere også et helt spesielt smykke i hovedrollen.

Debbie Ocean, som spilles av Sandra Bullock, har brukt fem år, åtte måneder og tolv dager på å planlegge det største ranet i sitt liv. Med seg har hun Lou Miller (Cate Blanchett), og sammen rekrutterer de en en gjeng med spesialister; gullsmeden Amita (Mindy Kaling), gatetyven Constance (Awkwafina), familiekvinnen Tammy (Sarah Paulson), hackeren Nine Ball (Rihanna) og motedesigneren Rose (Helena Bonham Carter). Målet er et diamantsmykke til en verdi av 150 millioner dollar, som kommer til å henge rundt halsen på den verdensberømte skuespillerinnen Daphne Kluger (Anne Hathaway) under Met-gallaen.

Riktignok fiksjon, men smykket er ekte – eller var – og har litt av en historie. «Jeanne Toussaint»-smykket er signert Cartier, og ble designet allerede i 1931 for maharajaen av Nawanagar. Det var selveste Jacques Cartier som skapte smykket som er blitt beskrevet som «det fineste verket med fargede diamanter i verden». Navnet «Jeanne Toussaint» ble gitt som en hyllest til Cartiers tidligere kreative direktør, skriver Vogue.

cartier-smykkeTil tross for at det originale smykket ikke lengere eksisterer, har fotografier av designet og dens eier blitt bevart i Cartiers egne arkiver, som ble gjenåpnet for å gjenskape det eksklusive smykket for filmen. Halskjedet i «Ocean’s 8» har imidlertid blitt redusert i størrelse med 15 til 20 prosent av den enkle grunn at det skulle passe rundt halsen på Hathaway. Navnet er også nytt – «The Toussaint» – og de fargede diamantene har blitt erstattet med naturlig zirkoniumsid-steiner montert på hvitt gull.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Se et klipp om smykket og filmen her: 

Hovedbilde: Skjemdump «Ocean’s 8»-trailer

Les også: Met Gala 2018: De ti beste antrekkene

Siste saker

Mest lest nå
Les mer